Herkese merhaba,
Bu gün sizlere şık bir tarifim var. Görüntüsü ilgi çekici, tadı ise lezzetli :)
Malzemeler (5 adet için)
5 adet içi boşaltılmış yumurta kabuğu
4 yaprak jelatin
1 su bardağı tavuk suyu
50 gr dilimlenmiş tavuk jambon
2 yemek kaşığı garnitür
1 adet küp küp doğranmış kırmızı biber
1 su bardağı tavuk suyu
50 gr dilimlenmiş tavuk jambon
2 yemek kaşığı garnitür
1 adet küp küp doğranmış kırmızı biber
1 yemek kaşığı konserve mısır
5 adet maydanoz yaprağı
5 adet maydanoz yaprağı
Tuz
Yumurtaların daha yuvarlak olan kısımlarını 1 cm çapında kırıp içlerini boşaltıyor ve temizliyoruz.
1 bardak tavuk suyunu kaynatıp içine jelatinleri ve tuzu koyup eritiyoruz.
Yumurtaları daha kolay doldurmak için buzdolabınızdaki yumurtalıkları yada yumurta satılan kartonları kullanabilirsiniz.
Yumurtanın içine önce 1 adet maydanoz yaprağı atıyoruz. Sonra bir tatlı kaşığı jelatinli tavuk suyu ekliyoruz. Daha sonra jambon, garnitür, biber ve mısırdan azar azar koyuyoruz. Sonra üzerini geçene kadar tavuk suyu ekliyoruz. Bu şekilde dolana kadar devam ediyoruz.
Yumurtalar tamamen dolduktan sonra sertleşene kadar buzdolabına koyuyoruz.
Sertleşen yumurtaların kabuklarını soyup servis yapıyoruz.
Afiyetle...
2 yorum:
çok şık bir sunum canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Ara sırada olsa senden haber almak güzel. Ellerine sağlık.
Yorum Gönder