25 Şubat 2013 Pazartesi

Kırmızı Et Marinasyonu -2-

 
Herkese merhaba...
 
Bugün sizlere daha önce verdiğim kırmızı et marinasyonundan farklı bir marinasyon tarifi vereceğim. Bu seferki hardal tadını sevenler için.
 
 
Malzemeler

500 gr dana antrikot (kasaba dövdürmüyoruz)
1 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytin yağı
1 adet soğanın suyu
2-3 dal taze kekik
1 yemek kaşığı tane hardal

Rondo da sarımsak ve soğanı iyice suyu çıkana kadar çekin. Diğer bir tarafta havanın içinde hardal tanelerini dövün.
 
 
Yayvan ve derin bir kaba soğan ve sarımsak suyunu, hardalları ve diğer tüm malzemeleri koyun. Etinizi malzemeye bulayın ve karışımın içine yatırıp kabınızın üzerini kapatın. Bu şekilde buzdolabında etin sertliğine göre 2 saat ila 1 gün arasında marinasyona bırakın.
 
 
Etinizi pişirmeden en az 1- 1,5 saat önce buzdolabından çıkarın. Çünkü et pişmeden önce oda sıcaklığına gelmeli.

Eti pişirmekte marinasyon kadar önemli bir adım. Eti pişireceğiniz tavanızı yüksek ateşte iyice ısıtın. Daha sonra etlerinizin her iki tarafını da riviera zeytin yağı ile yağlayın. Riviera zeytin yağı kullanmamızın amacı sızma zeytin yağına göre yanma ısısının çok daha yüksek olması.

Yüksek ateşte ısıttığınız tavaya etleri koyduğunuzda çok sıkışık olmamalarına özen gösterin. Çünkü ne kadar çok et koyarsanız bir anda tavanın ısısı da o kadar düşecektir.

Etlerimizin her iki tarafını da yüksek ateşte birer dakika pişiriyoruz. Bu işleme mühürleme deniyor. Mühürlemenin amacı etin suyunun içinde kalmasını ve bu sayede yumuşak olmasını sağlamak. Her pişirmede mutlaka su kaybı olur ama bunu en aza indirebilirsek etimizde o denli lezzetli olacaktır.

Mühürleme işlemi bittikten sonra etinizi nasıl pişmiş seviyorsanız ona göre pişirin. Bu esnada tavanın ateşini düşürebilirsiniz. Ama unutmayın ki ne kadar çok pişerse suyunu o kadar çok kaybeder. Buda lezzet ve yumuşaklık kaybına eşittir.

Son olarak etleriniz piştikten sonra tavada kalan yağın içine ince ince halka doğranmış soğan atarak ve birazda tuz serperek kısa bir süre o soğanları kavurmanızı öneririm.
Afiyetle...

1 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

bunlar güzel ve önemli ayrıntılar yazıyorum aklıma hep:)
ellerine sğlık canım:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...