23 Nisan 2013 Salı

Şeker Hamuru Kaplı Pasta


Herkese merhaba...

Sonunda diş buğdayımızda yaptığımız şeker hamuru kaplı pastamızın tarifini vermek için bir fırsat buldum :) 


Malzemeler

2 paket hazır pandispanya

İç dolgusu için için;

500 gr bal kabağı (küçük parçalar halinde dilimlenmiş)
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
2 çay kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı tarçın
4 adet karanfil

Şeker hamurunun altına;
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Süslemek için;
Şeker hamuru
Gıda boyası

Diş buğdayı hazırlıkları sırasında yapılacak çok fazla iş olduğu için hazır pandispanya kullanmayı tercih ettim. Tabi ki evde de yapabilirsiniz ama düz bir yüzeye sahip olması çok önemli bunu unutmayın.

Pastamızın yapımıza başlamadan önce pişirme kağıdına kurşun kalemle kalıp çiziyoruz. Biz günün konsepti gereği diş şeklinde bir kalıp hazırladık. Bu kalıbın büyüklüğü size kalmış, bizim pastamız 10 kişilik civarındaydı ve 3 kat pandispanya kullandık.


Kalıbı çizip kestikten sonra kekin üzerine koyup keskin bir bıçakla keke şekli geçiriyoruz. Eğer sizinde kalıbınız bizimki gibi bir kekin boyundan büyükse kekleri birleştirmeniz gerekiyor. bunu yaparken her katta birleşim yerinin farklı noktalara gelmesine önem verin! 


Pastamızın dolgusunu hazırlamak için, bal kabağı, şeker, su, hindistan cevizi, tarçın ve karanfili bir tencereye koyup bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. Yaklaşık 10-15 dk sonra bal kabaklarınız yumuşadığında, içerisinden karanfilleri alıp blender ile ezin. 

Ben dolgu için balkabağı kremasını tercih ettim. hem hafif olmuştu hemde sürprizli :)

Kekimizin katlarını kesip, dolgumuzu hazırladıktan sonra pastamızı hazırlamaya başlıyoruz. İlk katı koyduktan sonra keki ıslatıp  dolgu kremamızı sürüyoruz. Keki su veya meyve suyuyla ıslatabilirsiniz. İkinci katıda aynı şekilde yerleştirdikten sonra son kat kekimizi koyup ıslatıyoruz. Üste koyduğumuz kekin pastamızı kapladığımızda güzel görünmesi için düz olması çok önemli. Krem şantiyi hazırlayıp son kat kekimizin üzerine ve yanlarına tamamen kaplayacak şekilde sürüyoruz.


Gelelimmm şeker hamuru kaplamasına....

Şeker hamurunu yumuşayana kadar iyice yoğuruyoruz. Daha sonra bir merdane yardımıyla 2 mm kalınlığında açıyoruz. Şeker hamurunu açarken nişasta kullanabilirsiniz. Açtığımız zaman hamurun büyüklüğü pastayı kaplayacak kadar olmalı. Hamuru açtıktan sonra bekletmeden pastanın üzerini kaplıyoruz. Bu esnada ilk kez yapacak olanlar: sakın korkmayın, öyle atla deve değil yaparsınız ;) Pastayı güzelce kaplayıp düzelttikten sonra fazla kalan parçaları sivri uçlu bir bıçakla kesip alıyoruz.



Bundan sonrası süsleme kısmı. Ben şeker hamurunu sadece beyaz almıştım. Beyaz hamura gıda boyası ekleyip yoğurarak renklendirebilirsiniz. Hazırladığınız süslemeleri birbirlerine ve pastaya yapıştırmak için çok hafifçe, bir fırça kullanarak su ile ıslatın. Benim pastamdaki gibi kaş göz çizmek içinse internetten yenebilen gıda kalemi satın alabilirsiniz. 


Pastanızı hazırladıktan sonra servis için sertleşmesi gerekiyor. Bunun için de üzeri açık olarak bir gün bekletmenizi öneririm.

Afiyetle...


1 yorum:

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Böyle güzel pasta yapabilen sizlere hayranım ben bir türlü beceremedim :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...