24 Mayıs 2012 Perşembe

Bademli Krem Şokola

Herkese merhaba...

Bu gün sizlere geçenlerde Sahrap Soysal'da görüp denediğim hafif bir tatlı tarifim var.


Malzemeler

3 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
2 adet yumurta
Yarım su bardağı çekilmiş badem
50 gr margarin

Orta boy bir tencerenin içine yumurtaları kırıp üzerine şekeri ekliyor ve bir tel çırpıcıyla karıştırıyoruz. Daha sonra üzerine vanilya, nişasta, pirinç unu ve kakaoyu da ekliyoruz. Son olarak sütü yavaş yavaş eklerken karıştırmaya da devam ediyoruz.

Tüm malzeme iyice karışınca tenceremizi orta ısılı ateşe alıp tel çırpıcıyla devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan bir dakika sonra ocaktan alıp, hala sıcakken içine margarin ve bademlerimizi ekliyoruz. Son olarak mikserle 5 dakika çırpıyoruz.

Kek kalıbımızı ıslatıp ılık hale gelen krem şokolamızı içine döküyoruz. Buz dolabında 1 gün beklettikten sonra kalıptan çıkarıp üzerini süslüyoruz.

Hem hafif, hem de çok lezzetli bu tatlıyı denemenizi tavsiye ederim.

Afiyetle...

3 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK HÜLYACIM...

pembe kekik dedi ki...

Sütlü tatlılara bayılırım denemek isterim.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

anne eli gibi dedi ki...

ELİNE SAĞLIK CANIM KREM ŞOKOLAN,NEFİS GÖRÜNÜYOR.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...