1 Haziran 2012 Cuma

Grechka Pilavı

Herkese merhaba...

Bu gün sizlere Türk mutfağında pek bulunmayan ama artık günümüzde büyük marketlere satılmaya başlayan grechka tarifi vereceğim.


Grechka ne diye soracak olursanız Türkiye'de kara buğday adıyla satılan ancak buğdayla yakından uzaktan alakası olmayan bir yiyecektir :) Gerchkanın en önemli özelliği son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz gluten maddesi içermediği için çölyak hastaları tarafından da rahatça tüketilebilir olmasıdır. Grechkanın tadı ise bulgura oldukça benziyor. Gelelim pilavımıza...


Malzemeler

1,5 su bardağı grechka
3 su bardağı su
200-250 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Sıvı yağ
Tuz

Öncelikle tenceremize hiçbir şey koymadan grechkaları kuru kuru yaklaşık 10-15 dakika kavuruyoruz. Kavrulan grechkaları bir tabağa alıp kenara koyuyoruz.

Tenceremize yağımızı koyup ısınmasını bekliyoruz. Bu pilav yağı kaldırabildiği için yağı normalden biraz daha fazla koymanızı tavsiye ederim. Isınan yağın içine etlerimizi atıp orta ateşte kavuruyoruz. Etlerimiz kavrulunca içine doğradığımız soğanı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.

Soğanlar yumuşayınca ayıklayıp, doğradığımız dereotu ve maydanozu da ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra üzerine suyumuzu ve tuzumuzu koyup kaynamaya bırakıyoruz.

Suyumuz kaynayınca grechkaları ekleyip karıştırıyor ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. 2-3 dakika yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kısıp aynı pilav yapar gibi suyunu çekmesini bekliyoruz. Suyunu çekince pilavımızı karıştırıp dinlenmeye bırakıyoruz.

Gerçekten çok lezzetli ve doyurucu bu lezzeti denemenizi öneririm.

Afiyetle...


7 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

hiç duymamıştım inan sayende öğrenmiş oldum,ellerine sağlık..

mutfagabuyrun dedi ki...

hiç duymamışım ben canım.çok değişik bir tarifmiş.bulursam insallah denerim.ellerine sağlık.sevgiler.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

BEN KULLANIYORUM..
ÇOK GÜZEL DİYETTEDE ÇOK BÜYÜK ÖNEMİ VAR..
BEN BU TABAĞI ALDIM CANIM
:))

pembe kekik dedi ki...

Paylaşım için teşekkürler.henüz denememiştim. Bir fikrim oluştu en azından.Sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Canım ilk defa duydum ellerine sağ
lık.Hayırlı cumalar,mutlu hafta sonları,sevgiler...

Gurme Şirine dedi ki...

canım benim ellerine sağlık harika görünüyor...
sizi izlemeye aldım...
sizde beni izlemeye alırsanız seviniirm...
kocaman sevgiler...

ihlamurcum dedi ki...

Karabuğdayı migrosta görmüştüm, ama henüz alıp deneme fırsatım olmadı.Yağ kaldırmasını iyi ki yazmışsınız,denemek lazım.Paylaşım için teşekkürler.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...