12 Temmuz 2012 Perşembe

İrmikli Toplar

Herkese merhaba...

Bugün sizlere bir arkadaşımın bana gelirken yapıp getirdiği ve daha sonra da benim denediğim bir tatlının tarifini vereceğim. Yaz ayları için gerçekten çok uygun, çok hafif bir tatlı.


Malzemeler
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket kremşanti
Hindistan cevizi

Süt, şeker ve irmiği bir tencereye koyup devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra altını kapatıp içine margarinimizi ekliyoruz.

Karışımımızı bu şekilde oda sıcaklığına gelene kadar soğutuyoruz. Bu noktada önemli olan buzdolabına koymamak. Çünkü soğudukça oldukça sertleşiyor ve sonraki işlemler zorlaşıyor, özellikle buz dolabına konulunca!

Soğuyan tatlımızın içine kremşantimizi döküp önce çatal yardımıyla yediriyoruz. Daha sonra da mikserle çırpıp homojen bir karışım elde ediyoruz.

Top şeklini vermeden önce bir kaba bol miktarda hindistan cevizi döküp hazırlıyoruz. Karışımın ele yapışan bir yapısı olduğu için, karışımdan bir tatlı kaşığı ile parçalar alıp bir başka tatlı kaşığı yardımıyla gelişigüzel bir şekil veriyoruz. Daha sonra bu parçayı hindistan cevizine bulayıp elimizle toplar yapıyoruz.

Dilerseniz içine fındık da koyabilirsiniz. Yada hindistan cevizi yerine kıyılmış badem, fıstık, ceviz gibi tatlara da bulayabilirsiniz.

Afiyetle...

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

hımm.nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Hayatın Tatları dedi ki...

Çok mantıklı krema ve hindistancevizi ile yapılana göre daha az kalorilimi diycem ama kremşanti var bunda da sonuçta. neden lezzetli herşey bu kadar kalorili olur kiii.... :)

mandalincikmazi dedi ki...

hmmmm
benim yaptığım trufflara benziyor ama bu daha hafif ve pratikmiş ellerine sağlık denemeliyim....

Unknown dedi ki...

Merhabalar,blogunuz takibe aldım ve irmikli toplara bayıldım :) Sevgiler.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...