Herkese merhaba..
Bugün sizlere bol kalorili bir tatlım var :) Farklı bir şeyler denemek isteyenlere birebir!
Malzemeler
1 adet hazır pandispanyanın yarısı
İstediğiniz kuru meyveler (kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm)
Kuru yemiş (ceviz, fındık, fıstık)
Muhallebisi için;
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Karamel Şerbeti için;
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Öncelikle karamel şerbetini hazırlıyoruz. Bunun için şekeri bir tavaya koyup karamelize ediyoruz. Karamelimiz hazır olunca üzerine su ve limonu ekliyoruz.
Muhallebisi için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi hazır olunca içine tereyağını koyup mikserle çırpıyoruz.
Kekin çapına uygun bir kalıba önce istediğimiz kuru yemişleri seriyoruz. Daha sonra kullanmak istediğimiz kuru meyveleri küp küp doğrayıp karamel şerbetine sokup çıkarıyoruz, bekletmiyoruz. Şerbete buladığımız meyvelerimizi de kuru yemişlerin üzerine yayıyoruz.
Daha sonra hazırladığımız muhallebiyi sıcak sıcak kuru yemiş ve kuru meyvelerin üzerine döküyoruz. Muhallebinin üzerine de hazır pandispanyanın yarısını kesip koyuyor ve biraz bastırıyoruz. Keki 5-6 yerinden kürdanla delip,şerbetimizi yedirerek döküyoruz.
Buzdolabında en az 5-6 saat bekledikten sonra ters çevirip servis yapıyoruz.
Bu pastanın taze meyvelerle de güzel olabileceğini düşünüyorum ama henüz denemedim :)
Afiyetle...
3 yorum:
pasta süper güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
nefis görünüyor ellerine sağlık..
Ben bunu mutlaka denemeliyim:)Sevgiler.
Yorum Gönder