6 Temmuz 2012 Cuma

Portakallı Kalbura Bastı

Herkese merhaba...

Bu gün sizlere mis kokulu bir tatlım var. Portakal aromasını tatlının içinde seven herkese tavsiye ederim.
Malzemeler (yaklaşık 40 adet)

Hamuru için;
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 portakal kabuğu rendesi
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı irmik
2 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
2 tepeleme çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Şerbeti için;
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
1 adet kabuk tarçın
2 adet karanfil

Hamur için olan tüm malzemeyi un hariç bir karıştırma kabına koyup iyice karıştırıyoruz. Daha sonra unu eleyerek ekliyoruz. Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayarak mekik şekli veriyoruz. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye tatlılarımızı diziyoruz. Hepsi bittikten sonra bir çatal ile üzerlerine hafifçe bastırıp şeklini çıkarıyoruz. Dilerseniz bunun yerine elinizde yuvarladıktan sonra bir süzgece bastırarak da şekil çıkartabilirsiniz.

Hazır olan tatlılarımızı 180 derecede önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz.

Bu sırada bir tencereye şerbet malzemelerimizi koyup kaynatıyoruz.

Pişen tatlılarımızı fırından çıkarıp 5 dakika bekledikten sonra sıcak şerbetimizi üzerine döküyoruz.

Afiyetle...

5 yorum:

Hayatın Tatları dedi ki...

ellerine sağlık canım süperdir eminim.

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık nefis sevgiler.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

HÜLYAMIN ELİNDEN LEZZETLİMİ LEZZETLİ MMMMMMMMMMMMMMMM:))

Canan Demirbağ dedi ki...

Nefis gözüküyor,eline sağlık canım:))

ihlamurcum dedi ki...

Harika fikir,portakallısını hiç yemedim.Denemeliyim,elinize sağlık.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...