20 Ekim 2012 Cumartesi

Peynirli Kuş Yuvası Böreği

Herkese merhaba,
 
Bu gün sizlere nefis bir tarifim var. Bu böreğin şekli de, lezzeti de çok farklı. Yerken çıtır kenarları nefis oluyor. Mutlaka denemenizi öneririm.
 
 
Malzemeler (12 adet için)
 
3 adet yufka
1/2 kg beyaz peynir
Maydanoz
1 yumurta sarısı
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Öncelikle bir kapta böreğimizin içini hazırlıyoruz. Bunun için ısınınca akmayan bir beyaz peynir seçmeniz önemli. Peyniri çatal yardımıyla eziyoruz ve içine kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırıyoruz.
 
Yufkamızın bir tanesini tezgaha serip su ve sıvı yağ karışımı ile hafifçe ıslatıyoruz. Daha sonra ikiye katlayıp yarım daire şeklini elde ediyoruz. Bu yarım daireyi de dört eşit üçgen parçaya kesiyoruz.
 
Üçgenin geniş tarafı bize bakacak şekilde tezgaha koyup, boş olarak resimdeki yere kadar sarıyoruz. Daha sonra iki ucu içe doğru çevirip, uçta kalan parçayı da içine katlıyoruz. Gerekirse hafifçe su ile ıslatarak yapışmasını sağlayabilirsiniz. Böylece çanak şeklinde kuş yuvalarımızı hazırlıyoruz.
 
 
Bütün parçaları aynı şekilde hazırlayıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Kenarlarına yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımı sürüyoruz. Son olarak da peynirli harcımızı içlerine dolduruyoruz.
 
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
 
Afiyetle...
 
 

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık mini pizzalar gibi olmuş sevgiler...

pembe kekik dedi ki...

Çok güzel olmuş elllerine sağlık. Bu arada mutlu bayramlar.

Adsız dedi ki...

Thanks for taking this opportunity to mention this, I'm strongly about it and I benefit from garden greenhouse structures this subject. When possible, when you gain data, please update this website with new information. I have found it extremely useful.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...