15 Nisan 2013 Pazartesi

Şeker Hamuru Kaplı Kurabiye


Herkese merhaba...

Söz verdiğim üzere bu gün size şeker hamuru kullanarak yapabileceğiniz bir kurabiye tarifi vereceğim. Şeker hamuruyla oynamak istiyorsanız bu tarif ideal. Çünkü her kurabiye tarifiyle kaplama yapılmıyor. Kalıpla kestiğiniz için daha sonra yine kalıpla kesilen şeker hamurunun kurabiyeye tam oturması gerekiyor. Bunun için de hazırladığınız kurabiye hamurunun pişerken küçülmemesi ve kabarmaması lazım. Tarifi aynen uygularsanız sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.


Malzemeler

400 gr elenmiş un
1 adet oda sıcaklığında yumurta
200 gr şeker
200 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 paket vanilya
İsteğe bağlı olarak toz tarçın veya karanfil

Bir karıştırma kabında tereyağı ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra yumurtayı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Yumurta iyice karışınca vanilyayı da ekleyip son bir kez daha çırpıyoruz.

Karışımımıza unu yavaş yavaş yedirerek ekliyoruz. Hamurun kıvamı çok sert olmamalı ama aynı yamanda da ele yapışmamalı. Tüm malzemeler iyice karışana dek yoğuruyor ve daha sonra da buz dolabında yarım saat dinlendiriyoruz.

Dinlenen hamurumuzu tezgahı ve oklavamızı unlayıp 1 cm kalınlığında açıyoruz. İstediğimiz kalıplardan kurabiyelerimizi kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika renkleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırın tepsinizi fırında ortanın bir veya iki alt rafına koyun. Tepsi fırının üstüne yakın olursa kurabiyelerin ince olan yerleri hızlı pişip kararıyor.


Kurabiyelere şeker hamuru uygulamak için kurabiyelerinizin tamamen soğuması lazım. Ben şeker hamurunu internetten sipariş etmiştim. Hamuru kullanmadan önce elinizde yoğurup yumuşatın. İlk defa yapacak olanlar hamuru ellerine aldıklarında çok sert diye korkabilirler (ben de öyle olmuştu), merak etmeyin yoğurdukça elinizin ısısıyla yumuşuyor :) 

Hamur yumuşayınca merdaneyle 2 mm kalınlığında açın ve kalıplarla kesin. Şeker hamurunu kurabiyeye yapıştırmak için kurabiyeyi bir fırça yardımıyla hafifçe ıslatın ve şeker hamurunu üzerine kaplayın. Kurabiyeleri kapladıktan sonra şeker hamuru kuruyup sertleşene kadar üzerlerini örtmeyin.


Benim kurabiyelerim diş ve fırça şeklindeydi. Dişlerin üzerilerine göz-ağız yapmak için yenebilen gıda kalemi kullandım. Bu kalem aynı board-marker :) Tek farkı yenebiliyor olması. Bu kalemi de internetten sipariş ettim.


*Eğer beyaz şeker hamuru aldıysanız ve renklendirmek istiyorsanız gıda boyası ekleyip yoğurabilirsiniz.

Afiyetle...


12 yorum:

Adsız dedi ki...

The information were very helpful for me, I've bookmarked this post, Please share more information about this
Thanks

Şeker Hamurlu Kurabiye dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar elinize sağlık :)

Betül dedi ki...

Paylaşımınız için teşekkürler hülya hanım birçok araştırma yaptım daha oncede denemelerim oldu fakat kuculme oluyodu ikizlerimin dogumgünü için mickeyle kurabiye yaptım ve sizin tarifinizi kullandım çook güzel oldular tekrar tekrar teşekkür ederim paylaşımlarınızı merakla takıp etmeye devam edicem:-)

Customized Fat Loss dedi ki...

Paylaşımınız için teşekkürler.Bende ilk defa yapıcam.Yigenimin dogum günü için.Yalnız şeker demişsiniz'bu pudra şekeri degil sanırım toz şeker degil,öyle degilmi? Çünkü çoğu yerde pudra şekeri diyorlar.Ayrıca 200 gr toz şeker 2 bardak mı? Cevap verirseniz sevinirim.Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.

~Hülya~ dedi ki...

Merhaba, tarifte toz şeker kullanılıyor, 200gr toz şeker 1 su bardağından biraz fazla gelir. Size kolay gelsin, umarım çok güzel kurabiyeleriniz olur. Sevgiler...

Eski Bankacı dedi ki...

Merhaba, aylardir seker hamur kaplama icin kurabiye yapiyorum. Hic biri digerine benzememisti. Ya kuculuyor ya da sisiyordu. Ama bu tarif tam oldu. Once pudra sekeri yerine normal seker koymakta tereddut ettim ama sonunda oldu. Ben sadece 400 gr una 2 corba kasigi un daha ilave ettim. tarif icin tekrar tesekkurler

Eski Bankacı dedi ki...

Merhaba, bugune kadar internetten bir suru tarif denedim. Hic biri tam olmamisti. Bu tarifte de pudra sekeri yerine toz seker koymakta tereddut ettim ama sonuc harika oldu. Tarif icin tekrar tesekkurler....

Adsız dedi ki...

Merhaba benim daha yaptiklatim hep kabardi bir arkadasim turbo ozellegin olmamali fikrinin dedi sizin tarifi denicem sormak istiyorum siz 200 derecede hangi pişirme ayarinda pisiriyorsunuz

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
~Hülya~ dedi ki...

Merve hanim firini turboda kullanıyorum ama sekil bozukluğunun ana sebebi yağdır. Teryagi veya sana hamur isi kullanin. Sonucu bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Hulya hanim blogunuzun en iyi takipçisi olucam birebir oldu seker hamuru kurabiyelerim simdi bir tepsisini pisirdim ikici pişiyor hemen yaziyim istedim çok am çok tesekkur ederim

~Hülya~ dedi ki...

Çok sevindim :) afiyet olsun

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...