23 Mayıs 2013 Perşembe

Çikolatalı Tartolet

 
Herkese merhaba...
 
Bu gün sizlere çok basit bir tarif vereceğim. Basit ama gerçekten çok lezzetli :)
 
 
Malzemeler
 
Hamur için;
150 gr un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı toz şeker
100 gr oda sıcaklığında margarin
1 yumurta beyazı
1 limon kabuğu rendesi
 
Dolgusu için;
Bir paket bitter çikolatalı puding
500 ml süt
 
Bir karıştırma kabına un ve kabartma tozunu eleyerek koyuyoruz. Vanilya, şeker, margarin, yumurta beyazı ve limon kabuğu rendesini de ekleyip yoğuruyoruz. Hamuru 10 parçaya bölüp cup cake kalıplarının tabanına ve yanlarına elimizle yayıyoruz. Bir çatal ile hamurun birkaç yerine delik açıp önceden 160 derecede ısınmış fırında pişiriyoruz.
 
Tartoletlerin kabarmaması çok önemli, bu yüzden çatal ile delik açmayı unutmayın!
 
Pudingimizi pişiriyoruz. Tartoletlerimiz soğuyunca ılıyan pudingimizi içlerine dolduruyoruz. Buzdolabında 1-2 saat bekledikten sonra üzerlerini süsleyip servis yapabilirsiniz.
 
Afiyetle....
 

1 yorum:

Ozlem dedi ki...

ne guzel bir blog. takip listeme ekledim.Firsat buldukca ugrayacagim. Sevgiler.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...