2 Nisan 2014 Çarşamba

Haşhaşlı Çörek

Herkese merhaba,

Bu gün sizlere güzel bir çöreğim var…


Malzemeler:
Hamuru için;
5 su bardağı un
1 yemek kaşiği tuz
1 paket toz maya
Aldiği kadar su

İçi için;
300 gr haşhaş ezmesi
İnceltmek için sivi yağ

Üzerine 1 adet yumurta sarısı ve sıvı yağ karişimi

Hamur malzemelerini bir kariştirma kabina alip azar azar su ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Daha sonra üzerine streç film serip hamurumuzu bir saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.

Hamurumuz dinlenince yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp, açıyoruz. Açtığımız bezelere haşhaş ezmesi ve sıvıyağ karışımından sürüyoruz. Daha sonra hamurumuzu rulo yapacak şekilde sarıyoruz ve her iki tarafından farklı yönlere çevirerek buruyoruz. Son olarak da yuvarlak şekilde hamurumuzu doluyoruz.


Ben yaptığım bezeleri kelepçeli kek kalıbına yerleştirdim ama siz isterseniz bir tepsiye veya borcama koyabilirsiniz. Kabımizi yağlayıp bezeleri yerleştiriyor ve üzerine yumurta sarısı sıvı yağ karışımını sürüyoruz. Yarım saat kadar tepsi mayasını bekletiyoruz.

Tepsi mayamız geldiğinde önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Afiyetle…


3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

hımmm nefis bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Deniz Güneş dedi ki...

canım ellerine sağlık..
hashasın hamura kattığı lezzetin tarifi imkansız çok severim :)
sevgiler..

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...