20 Şubat 2011 Pazar

Bal Kabağı Çorbası

Eylül ayıydı, bağından üzüm toplamaya gittiğim bir adam üzümlerin yanında bahçesinde yetişen kavun, karpuz gibi meyvelerden de hediye etti. Ama bu meyvelerin yanında da bir bal kabağı verdi; kışa kadar kesme sakla dedi. O sakla dedi ya, attım kilere :) Dün orayı düzenlerken, keselim bunu artık dedim. Eeee koca kabak hepsinden tatlı yaparsak şeker komasına gireriz. : P 


Malzemeler:

400 gr bal kabağı (ceviz büyüklüğünde parçalar halinde doğranmış)
2 büyük soğan
4-5 diş sarımsak
1,5 lt tavuk suyu
1 adet kırmızı biber (büyük, etli olanlardan)
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı süt
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı limon suyu
1/4 çay kaşığı zerdeçal
1/4 çay kaşığı kişniş
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı kara biber
1/2 çay kaşığı hindistan cevizi
Süsleme için rendelenmiş kaşar

Öncelikle, soğanları küp küp kesip yağda kavuruyoruz. İçine yine küp küp kesilmiş biberleri, bal kabaklarını ve doğranmış sarımsakları atıyoruz. Bal kabağı suyunu salıp çektikten sonra 1 kaşık un atıp kavuruyoruz. Kaynayan tavuk suyumuzu tenceremize ekledikten sonra, süt, yıkanmış pirinç, limon suyu ve baharatlarımızı da koyup altını kısıyoruz.

Arada sırada karıştırarak çorbamızı tencerenin kapağını tam kapatmadan 15-20 dk pişiriyoruz. Pirinçler pişip, kabaklar da yumuşayınca blender ile eziyoruz.

Servis ederken, çorbamızı kaseye aldıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek servis ediyoruz.

Çorbama çocuklar bayıldı, 100 puan aldım : D 
Bu çorbanın krema ile de lezzetli olabileceğini düşünüyorum.
Afiyetle...

1 yorum:

Bora Noyan dedi ki...

Dikkat SOĞUK İÇMEYİNİZ! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...