7 Mart 2011 Pazartesi

Minestrone

"Minestrone" bir İtalyan lezzeti daha :) Tadı bildiğimiz sebze çorbasına çok yakın.


Malzemeler

1/3 çay bardağı zeytin yağı
125 gr soğan
60 gr kereviz
60 gr havuç
60 gr lahana
60 gr kabak
1 diş sarımsak
125 gr domates
1,5 l tavuk suyu
1 avuç kadar (20 gr) makarna
100 gr kuru yada 200 gr haşlanmış kuru fasulye
Maydanoz
Fesleğen
Tuz, Karabiber
Permesan peyniri

Yağı tencereye koyup orta ateşte kızdırıyoruz. Piyazlık doğranmış soğan, zar şeklinde küçük doğranmış havuç, kereviz ve dövülmüş sarımsağı ekliyoruz. Yumuşana kadar, kahverengileştirmeden pişiriyoruz. Şerit seklinde (julyen) doğranmış lahana ve küp küp doğranmış kabaklarımızı da ekleyip 5 dk daha kavuruyoruz.

Tavuk suyu, ezilmiş domatesler ve fesleğeni yumuşayan sebzelerimize ekleyip, kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısın. Sebzeler tam pişmeden pişmeye çok yakınken makarnaları atıp, pişirmeye devam ediyoruz.

Makarnalarımızda pişince haşlanmış kuru fasulyelerimizi ekleyip, bir kez daha kaynatıyoruz. Kaynadığı zaman içine kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber de ekleyip altını kapatıyoruz.

Servis yapmadan önce isterseniz rendelenmiş permesan peyniri ile de süsleyebilirsiniz.

Soğuk kış günleri için tam bir sağlık bombası ... :)

Afiyetle...

2 yorum:

derya dedi ki...

Canım şifa niyetine:))ellerine sağlık öpüyorum.

dokuzuncubulut dedi ki...

Dışarıda kar yağarken, keyifle yenecek bir çorba olmuş. Ellerinize sağlık.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...