Ne isim koysam buna bulamadım. Salata desem, değil. Patlıcan kızartması desem, ayıp olacak. İsim önerilerinizi bekliyorum...
Bu tarifimi de "Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği"ne yolluyorum :)
Malzemeler
2 adet patlıcan
2-3 adet domates
1 kahve fincanı kadar mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Dereotu
Tuz
Patlıcanların kabuklarını çizgili soyuyor ve ince ince dilimliyoruz. Dilimlenen patlıcanlarımızı çok iyi kızmış yağda kızartıyoruz.
Diğer tarafta domatesleri de patlıcanlar gibi daire şeklinde ince ince kesip hazırlıyoruz.
Bir kapta mayonez, hardal ve zeytin yağını çırpıyoruz. Bu karışım fırça ile sürülebilecek bir kıvamda olmalı, gerekirse biraz daha zeytin yağı ile inceltebilirsiniz.
Servis tabağımıza önce domatesleri tek sıra şeklinde diziyoruz. Üzerlerine biraz tuz serpip, patlıcanları yine tek sıra diziyoruz. Patlıcanların üzerine fırça ile sosumuzu sürüyoruz. Sosun çok fazla olmasına gerek yok, azının bile nasıl bir tat kattığını görünce şaşıracaksınız. Sosun üzerine de kıyılmış dereotu serpiyoruz. Bu işlemi sırası ile malzemeler bitene kadar tekrarlıyoruz. Domates, tuz, patlıcan, sos, dereotu.
Servis etmeden önce soğutun ama buz dolabına koymayın. Oda sıcaklığında yenmesi gereken bir tat.
Afiyetle...
2 yorum:
Canım patlıcan benim için her haliyle güzel bayılırım ellerine sağlık öpüyorum.
Adı ne olursa olsun kesin çok lezzetlidir.
Nefiss görünüyor.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
Yorum Gönder