30 Mart 2011 Çarşamba

Güveç

Harika bir güveç tarifidir, denemenizi tavsiye ederim :)


Malzemeler (6 Kişilik)

750 gr kemiksiz, yağsız kuşbaşı et
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
30 gr un
2 Yemek kaşığı salça
500 ml et suyu
Sıvı yağ
1 adet defne yaprağı
1 tutam kekik
1 yemek kaşığı kereviz sapı
----
1 avuç küp küp doğranmış kereviz
1 avuç küp küp doğranmış havuç
1 avuç bezelye
125 gr arpacık soğanı
1 adet domates
Karabiber
Tuz

Derin ve geniş bir tavaya yağımızı koyup iyice ısıtıyoruz. Etleri kızgın yağa atıp, her tarafını kahverengileştiriyoruz (burada amaç pişirmek değil, pişme öncesi yüksek ateşte etin dışını kahverengileştirirsek ettin tadı daha güzel olur). Küp küp doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsağı da ekleyip pembeleştiriyoruz. Sonra unumuzu tavaya koyup yüksek ateşte karıştırarak kahverengileşene kadar pişiriyoruz. Salça ve et suyumuzu da ekleyip arada sırada karıştırarak yine yüksek ısıda sosunun koyulaşmasını sağlıyoruz.

Hazırladığımız soslu etlerimizi güvece alıyoruz. Küçük bir tülbent gibi bir kumaşın içine defne yaprağı, kereviz sapı ve bir tutam kekiğimizi koyup ağzını düğümlüyoruz. Yaptığımız bu keseyi de güvecin ortasına yerleştirip, güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatıyoruz. Fırında 165-170 derecede etler pişene kadar yaklaşık 1,5 saat pişiriyoruz.

Diğer tarafta kereviz, havuç, arpacık soğanı ve bezelyeleri haşlıyoruz. Sebzeler haşlanırken çok yumuşamamalı.

Güveç pişince önce içindeki keseyi çıkarıyor sonra da sebzelerimizi, kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesi, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırıyoruz. Sebzeleri ayrıca haşlayıp içine eklememizin sebebi hem diriliklerini hem de renklerini korumak.

Güvecimiz servise hazır :)

Afiyetle...

3 yorum:

sevda dedi ki...

çok geçmiş olsun arkadaşım.acil şifalar diliyorum.güveç harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

derya dedi ki...

Canım geçmiş olsun güvece bayılırım ellerine sağlık öpüyorum.

çeşnici Handan dedi ki...

Çok geçmiş olsun kendine dikkat et. Güveç harika olmuş ellerine sağlık canım.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...