Bugün verdiğim tarif kakaolu mozaik pastaya sıkı bir rakip. Kendileri oldukça hafif ve değişik olduğu için herkes tarafından çok beğenildi :) Tatlıda yoğun olarak şeker tadı sevmeyenler için birebir.
Malzemeler
500 gr rendelenmiş havuç
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket petit beurre bisküvi
50 gr margarin
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Rendelediğimiz havucu ve şekeri bir tencereye koyup, havuç suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra margarini ekleyip havucun ısısıyla erimesini sağlıyoruz.
Daha sonra bir karıştırma kabına bisküvilerimizi kırarak koyuyoruz. Havuçlu karışımı ekliyoruz. Ceviz, vanilya ve portakal kabuğunu da ekleyip karıştırıyoruz.
Krem şantiyi bir bardak süt ile çırpıp, karışımıza ekliyoruz. Tüm malzemeyi iyice harmanlıyoruz.
Tezgahın üzerine streç film yayıp, karışımımızı üzerine döküyor ve streç film yardımıyla rulo yapıyoruz. Tatlımızı buzluğa koyup, bir gece dinlenmesini bekliyoruz.
Dondurma kıvamında olan bu tatlıyı dilimleyerek servis yaparken üzerine çikolata sos dökerek de süsleyebilirsiniz.
Afiyetle...
4 yorum:
harika bir görüntü canım.sunum çok güzel olmuş.eminim lezzetide öyledir.ellerine sağlık.öpüyorum.
ellerine sağlık hiç denemedim ama eminim çok güzeldir
mutlu haftalar
sevgiler canım
Ben tatlıda yoğun şeker tadını sevmem.İçim bayılır.Sütlü ve meyveli tatlılar favorimdir.En kısa sürede deneyeceğim.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
Ellerine sağlık tatlım havuçlu ilk defa duydum denemek gerek
Eminim güzel olmuştur
afiyet bal olsun
sevgiler
Yorum Gönder