14 Temmuz 2011 Perşembe

Kanaviçe


Sevgili blog arkadaşlarıma rehavet mi gelmiş ? :))))

Tabi yaz geldi herkes tatilmiş, uykuymuş kayboldu gitti. Şimdi bir de Ramazan geliyor ki tahminim sizleri bulamayız :)

Aslında bende çok farklı değilim. Okullar kapandı kapanalı üzerimde bir gevşeme, bir de çocuklar babaanneleriyle yazlığa gidince tam oldu. Evde adam gibi ne yemek pişiyor, ne başka bir şey. Sanki diyorum eşime, annemiz ve babamız bizi evde yanlız bırakıp gitti de biz iki küçük çocuk ıvır zıvır yiyerek yaşıyoruz. Sanki biz anne baba değiliz de onlar! :) Evin düzenini sağlayan çocuklar, bunu her yaz anlıyorum. Onlar varken beslenmelerine önem vermek için aman eti aman sebzesi diye hesap yapan ben, şimdi bir salata, bir karpuz diyorum :) "Zaten hava sıcak" işte bu da bahanem. Tembel oldum anlayacağınız. Ama ne yalan söyleyeyim bütün yıl bunun hayaliyle yaşadım. Çocuklar, okul derken koşuşturmacadan çok yorulmuştum. Şimdi azcık dinlenme ve tekrar enerji toplama zamanı. Allah kayınvalidemden de razı olsun valla, o götürmese çocukları tatile, şimdi okulda yok ya bizimkiler evde sıkılıp sıkılıp bana icat çıkartırlar :)))

Aslında bu gün tarif paylaşmaktı niyetim ama çenem düştü :) O yüzden bugün sizlerle sohbet etmiş olayım. Birde yeni tamamladığım kanaviçemi göstereyim sizlere.

Daha yeni bitirdim. Şimdi bunu kahve-yeşil keten bir kumaşın ortasına sabitleyip, bir örtü yapmayı planlıyorum. Ama daha farklı fikirleri olan varsa lütfen benimle paylaşsın.




4 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Hülya;ben fotoğrafta işlemeleri,açık ve koyu yeşil olarak görüyorum.Dikdörtgen bir form olduğu için masa örtüsü veya runner olarak hazırlayabilirsin.Runnerda yeşil üzerine oturtup masanın ucundan sarkan üçgenlerin ucuna yeşilin iki tonu ve pembe iplerle püskül yapabilirsin.Masa örtüsün de de koyu yeşile monte edip pembe veya açık yeşilden bordür yapabilirsin v.s çok konuştum ellerine sağlık çok iç açıcı renkler:)

Unknown dedi ki...

Canım benimkiler evde sıkıntıdan ne yapacakalrını şaşırdılar.
Ahh keşke benimde böyle bakan birilerim olsa...
Kanaviçene bayıldım.
Emmeğine sağlık.

Kandilin mübarek olsun canım.
Öpüyorum.

marifet ellerimizde dedi ki...

merhaba ben zeynep...cok içten cok samımı bır blog....hemen ızlmeye aldım....sıksık gorusmek umıdıyle..sevgıler:)))))))

çeşnici Handan dedi ki...

Çocuklar olmayınca gerçekten evde tat tuz kalmıyor düzen bozuluyor Allah eksikliklerini hissettirmesin. Kanaviçen nefis olmuş canım ele emeğine göz nuruna sağlık.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...