6 Ocak 2012 Cuma

Diyet Kabak Oturtma

Merhabaaa....

İşte yılın ilk haftası bitti bile, bir bakacağız ki bu yıl da bitivermiş. Ben küçükken herkes gibi bir an önce 18 yaşında olmak isterdim ama bir türlü geçmezdi zaman. Bir gün annem dedi ki "18'e kadar yıllar geçmez, sonra bir anda hızlanır. Hele 25'i geçince evlilik, çocuk derken ne olduğunu anlamadan geride kalır yıllar!" O zaman ne demek istediğini anlamamıştım ama şu an gayet iyi anlayabiliyorum :)))

Bu arada blogumun şablonu konusunda hala sıkıntılarım sürmekte. Ben Artister programı kullanarak tema hazırlıyordum ancak anlamadığım şekilde blogger bana gıcıklık yapıyor. İnşallah en kısa zamanda halledebilirim, bu zaman içerisinde görünüm için kusura bakmayın.

Gelelim yeni diyet yemeğimize... Bu tarif diyet olmasına rağmen bizim evdeki etoburlar bile bayılarak yedi :)))


Malzemeler

1 kg kabak
4 adet domates
3 adet sivri biber
1 adet soğan
150 gr kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;
Yarım yağlı yoğurt
2-3 diş sarımsak

Kabakları soyup, halka halka kesiyoruz. Bu şekilde hazır olan kabaklarımızı tost makinesinde pişiriyoruz. Hem yağsız, hemde çok lezzetli oluyorlar.

Diğer tarafta geniş bir tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ koyuyoruz. Yemeğimiz diyet unutmayın :) Zaten kıymanın da yağı olduğu için bu yağ yeterli, fazlasına gerek yok. Soğanları ve biberleri ince ince doğrayıp kavuruyoruz.

***Soğanları kavurduğunuz sırada üzerini bir kapakla kapatırsanız, soğanlar sulanacağı için kavurma işlemi az yağ ile de gayet kolay ve başarılı olur.

Soğan ve biberlerimiz yumuşayınca içine kıymamızı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıymalar kavrulunca küp küp doğranmış domateslerimizi, salçayı, tuz ve karabiberi de ilave ediyoruz. Domatesler pişene kadar ara sıra karıştırarak kaynatıyoruz.

 
Bir borcama kabakların yarısını diziyoruz. Üzerine kıyma karışımını döküp, kabakların kalanını da en üste diziyoruz. Yemeğimizi servis yapmadan önce üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek sunuyoruz.

Afiyetle...

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Oohh mis gibi yemek iste dahane olsun. kabaga da bayilirim ! Ellerin dert görmezsin. Sablonunn cevabinida almis oldum canim :)

mutfagabuyrun dedi ki...

kabakla yoğurt bir arada nasılda güzel yakışıyor canım.sabah sabah görünce nasılda canım çekti.harika olmuş.ellerine sağlık canım.sevgiler.

Adsız dedi ki...

bende 25li yaşlardayım geriye dönüp baktığımda zamanın nasıl geçtiğini bilmiyorum vede sanki 25 yıl değilde geçen yıllar bikaç günlükmüş gibi geliyor :(

ellerine sağlık hayırlı cumalar :)

pembe kekik dedi ki...

İlk şablonun çok sevimliydi.Diyet yemeği dediğin harika bir lezzet:)Ellerine sağlık.

çeşnici Handan dedi ki...

Çok sağlıklı ve lezzetli bir yemek olmuş ellerine sağlık canım.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...