Herkese merhaba...
Pazıya ailecek bayılırız. Hatta ben her halini bayıla bayıla yerim. İşte sizlere hem sağlıklı, hem besleyici nefis bir pazı sarması :)
Malzemeler
1 demet pazı
1 büyük boy soğan
150 gr kıyma
Yarım su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, Karabiber
Üzeri için;
2-3 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Öncelikle pazılarımızı çok iyi yıkıyoruz. Ispanak kadar olmasa da çamurlu olabiliyorlar. Bu sırada bir tencerede su kaynatıyoruz. Suyumuz kaynayınca pazı yapraklarını saplarından tutarak kaynamakta olan suya batırıp 3-5 saniye bekletip çıkarıyoruz.
İç malzememizi hazırlamak için soğanımızı yemeklik doğruyoruz. Soğanı, kıymayı, pirinci, salçayı, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırıyoruz. Biraz yumuşak olması için avucumuzla üzerine biraz su koyuyoruz.
Pazıların damarlı kısmı bize bakacak şekilde kesme tahtasına açıp, saplarını kalın kısmın sonuna kadar resimdeki gibi keserek çıkartıyoruz.
***Ayırdığımız sapları asla atmıyoruz :) Sapları küçük parçalar halinde kıyıp buzluğa koyun. Başa bir gün bunları tavada soğan ile kavurup, üzerine de yumurta kırarak harika bir yemek yapabilirsiniz.
Sapın çıktığı kısmı resimdeki gibi üst üste koyup etimizden bir parça koyuyoruz. Yanlarını da kapatıp içine alarak pazımızı sarıyor ve tencereye diziyoruz.
Üzerini kapatacak kadar su koyup, kapağını kapatıyor ve kaynatıyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kısıp yaklaşık 30-40 dakika pişiriyoruz.
Diğer bir tarafta sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırıyoruz. Ayrıca ufak bir tavada tereyağını eritip üzerine biraz sulandırdığımız salçayı da ekleyip 5-10 dakika pişiriyoruz.
Hazır olan pazılarımızı servis için tabağa aldığımızda üzerine sarımsaklı yoğurt ve biraz da salçalı sostan ekliyoruz.
Afiyetle...
7 yorum:
ellerine sağlık canım nefis görünüyor sarmaların:)
mutlu günler:)
ellerine sağlık canımm..
nefiss görünüyor..
ortadaki damarı çıkartma fikrin çok hoş..
tencereyi alıp kaçsam beeen:)
sevgiyle kal canım..
:)
süper canim, ellerine saglik.
çok imrendim :)) bende yapmak istiyorum :)
Ellerine sağlık.Aynen ben de damarları çıkartıp sararım ve asma yaprağına göre çok daha kolaydır sarması.Pazıya bayılırım.Ellerine sağlık.Nefis olmuş.Sevgiler.
Canım pazıya bayılırım sarmalar için
de favorim birincisi karalahana ikin
cisi pazı sarmasıdır ellerine sağlık
sevgiler.
bende çok severim canım.özellikle yoğurtlusuna.ellerine sağlık canım.öpüyorum.
hafif lezzetiyle herkesin sevdiği bir lezzet .....ellerine sağlık....
Yorum Gönder