Herkese merhaba...
Ankara son 3 gündür dondurucu. Gece -17 oluyor, gündüz bile -8, -10 derece. Gerçekten çok soğuk günler, şu an Ege ve Akdeniz'de olanlara imreniyorum :))
Bu gün vereceğim tarif aslında hepinizin sıklıkla yaptığı dolma. Ama ben bu top şeklindeki kabakları çok şık buluyorum ve sizlerle de paylaşmak istedim.
Malzemeler
7-8 adet top kabak
1 büyük soğan
250 gr kıyma
2 kahve fincanı pirinç
1-2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber
Kabaklarımızı yıkayıp, bir kabak oyucu ile içlerini çıkarıyoruz.
Soğanı küp küp doğruyoruz. Salça, domates ve kabakların içlerini de rondoda püre haline getiriyoruz. Bütün malzemeyi karıştırıyoruz. Dolma içinin hafif sulu olması daha güzel oluyor, bu yüzden eğer çok sertse avucunuzla biraz su ekleyip karıştırın.
Hazırladığımız iç ile top kabaklarımızın içini dolduruyoruz. Dolmalarımızı düdüklü tencereye ağızları yukarı bakacak şekilde dizip, tencereye bir su bardağı su da koyuyor ve kapağını kapatıyoruz.
Düdüklü tenceremiz ilk tısladığında düdüğünü kapıyor, ikinci tısladığında da altını kısıp 7 dakika pişiriyoruz. 7 dakika sonunda altını kapatıp, kapağı açmak için tenceremizin buharı tamamen boşalana kadar bekliyoruz.
Yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Afiyetle..
5 yorum:
Ellerine sağlık.Ben de tombul kabakları çok seviyorum.Gerçi sen şu anda diyettesin ama kızartılarak bu kabaklarla kabak oturtma da çok güzel oluyor.
ellerine sağlık canım..
nefis görünüyor dolmaların:)
hayırlı cumalar:)
AYY ÇOK SOĞUK GERÇEKTEN YAA.HİÇBU KADAR ÜŞÜDÜĞÜMÜ HATIRLAMIYORUM. DOLMALAR SÜPER ELLERİNE SAĞLIK CANIM :)
))soğuk konusunda hemfikiriz...sabah kızımı okula bırakırken tek kelimeyle dondumm....
dolmalar nefis gözüküyor ellerine sağlık....
gerçektewn çok şık görünüyor dolamlar canım.yoğutla servisde harika olur.ellerine sağlık.öpüyorum.
Yorum Gönder