28 Şubat 2011 Pazartesi

Karides Güveç

Eniştem Peyami Abi'nin mükemmel tarifi. Kendisinin Çanakkale Ezine'de denize sıfırdan bile yakın harika bir balıkçı meyhanesi var. Bu güveci bize ilk yaptığında tabakları parlattık diyeyim, siz anlayın :)
Dondurulmuş karides kullandığımız bu tarif oradaki lezzetli karidesler kadar olmasa da sevgili kocacığımın elinden çıktığı için çok lezzetli oldu. Böyle pofpofluyacağız ki hep yapsınlar ;) Eline sağlık canım benim harikaydı :)


Malzemeler:
(Ana yemek için sunacaksanız bir güveç bir kişi için, ara sıcak olarak düşünüyorsanız her iki kişiye bir güveç yeterli. Aşağıdaki miktar bir güveç için)

Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 adet arpacık soğanı veya o boyda kuru soğan
3 adet yeşil biber
3 adet domates
1 avuç kadar temizlenmiş karides
2 adet defne yaprağı
1 dal taze biberiye
tuz, karabiber, pul biber
Üzerini süslemek için ince doğranmış maydanoz

Öncelikle şunu belirteyim bu yemeği isterseniz sacda yapıp o şekilde servis edebilirsiniz. Veya bir tavada pişirip fırında ısıtılmış güvecin içine alıp servise çıkarabilirsiniz.

Yağımızı tava/sacda ısıtıyoruz. Çok ince kıyılmış sarımsakları ekleyip, kokusu gelene kadar kavurun. Sonra ince kıyılmış soğan ve yine ince doğranmış biberleri ekleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Domateslerimizin kabuklarını soyup küp küp doğruyor ve tavamıza ekliyoruz. Domatesler pişene kadar yüksek ateşte kaynatıyorsunuz.
Malzemelerimiz pişince defne yaprağı, biberiye ve karideslerimizi (donmuş ise çözdürüp) ekliyoruz. En fazla 5 dk pişiriyoruz. Bu sırada baharatlar ve tuzunu ekliyoruz.
Eğer taze karides kullanıyorsanız, karidesleri kaynayan suya atıp 1 dk haşlayın ve çıkarıp temizleyin.

Pişen karidesleri sacda veya güveçte sıcak servis yapın.

Afiyetle...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Hülyacım maşallah güveç harika Peyami beyin ve senin ellerine sağlık sımsıcak sevgiler.

Bora dedi ki...

Bu yemek için orada olamadığım için çok üzüldüm açıkcası (Rumuz +1) :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...