10 Mart 2011 Perşembe

Baklava Yufkası ile Börek

Marketlerde satılan baklava yufkası ile denemeler yaptım. Sonuç hiçte fena değil... Çıtır çıtır börekler :)


Malzemeler
1 paket baklava yufkası ( benim paketim 800gr'dı ve bunun yarısından 1 tepsi börek çıktı, daha az gramajlı paketler de varmış onları da tercih edebilirsiniz.)
Zeytin yağı

İç Malzemesi
Yarım kilo pırasa
1 havuç
1 soğan
150-200 gr kıyma

Üzeri için 1 yumurta

İçi için ben pırasa tercih ettim (çok severim pırasalı börek..)
İçini hazırlamak için önce tavamıza az yağ koyup, ısıtıyoruz. Piyazlık doğranmış soğanı koyup biraz kavuruyoruz. Üzerine kıymamızı ekleyip onu da kavuruyoruz. Sonra ince ince doğranmış pırasaları ve rendelenmiş havucu da ekleyip pişiriyoruz.

Baklava hamurları paketten dikdörtgen şeklinde sayfalar halinde çıkıyor. Ben muska böreği yaptım. Bunun için önce bir yufkayı tezgaha serin. Üzerini az zeytin yağı ile yağlayın. Sonra ikinci kat yufkayı koyun ve yine yağlayın. En son olarak üçüncü kat yufkayı koyun ama bu sefer yağ sürmeyin.

Yufkaları şekildeki gibi 4'e bölün.Her şeridin uç kısmına içinizden bir parça koyup, üçgen üçgen sonuna kadar katlayın. Üzerlerine bir yumurta sürüp 160 derece fırında pişirin.






Yufkalar çok geldiği için denemeler de yaptım. Dikdörtgen olan yufkayı verevine bir uçtan diğerine üçgen iki parça elde edecek şekilde kestim. İçine peynir ve maydanoz koyarak sigara böreği sardım. Yağda kızarttım. Klasik sigara böreği tadında olmuyor ama çıtır çıtır bir aparatif oluyor. Çok yağ çekmesi dezavantaj!

Bir diğer denemem ise klasik tepsi böreğiydi. Bunun için küçük boy tepsimi kullandım. Her kata 1 yumurta, süt ve çok az yağ ile yaptığım karışımı sürdüm. İç malzemesi olarak beyaz peynir kullandım. Üzerine de 1 yumurta sürerek pişirdim. Tadı su böreği gibi oldu ama çıtır bir su böreği. Biz çok beğendik :D

Püf Noktası: Bu yufkayı börek için kullanacaksanız önemli iki nokta var. Yufkalar çok yağ çekiyor, o yüzden normal yufka için kullandığınız yağı oldukça azaltarak tariflerinizi uygulayın. Bir diğer püf nokta ise; çok ince oldukları için bir anda kızarıveriyorlar, bu yüzden 160 derecede sık sık kontrol ederek pişirin.

Afiyetle...

6 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

blogun hayırlı olsun canım.aramıza hoşgeldin.güzel paylaşımlar diliyorum.sevgiler.

Gülcan dedi ki...

çok güzel görünüyor bloğunuzda çok güzel çok beğendim. sevgiler.

keskinli dedi ki...

derya da görüp hayirliya geldim:))
aramiza hos geldin takipe aldim sevgiler

bu arada böreklerde enfes sevgiler...

Unknown dedi ki...

Baklava yufkasindan börek yaparim bende çok ta çitir oluyor. Ama muska seklinde hiç denememistim. Güzel fikir ellerine saglik nefis gorunuyorlar. Hayirli cumalarrr

Unknown dedi ki...

XL BLOGUN İSMİ CİDDEN ÇOK GÜZEL :))
BAKLAVALIK YUFKAYLA YAPILAN BÖREKLERİNDE..
SEVGİLERİMLE..

sibelyalcincom dedi ki...

Bloğunuzu ilk ziyaretim bende deryanımdan geliyorum:))) Emeğinize sağlık çok güzel bir blog olmuş tekrar görüşmek dileğiyle
Sevgiler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...