Malzemeler:
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
100g bisküvi
2 adet muz
1 kahve fincanı ceviz
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket krem şantiye vanilyayı da ekleyip 1 su bardağı (200 ml) süt ile 2-3 dk çırpıyoruz. İçerisine önce bisküvileri kırarak koyuyoruz. Sonra muzları dilimleyip ekliyoruz. Portakal kabuğu rendesi ve kırık cevizide ekleyip karıştırıyoruz.
Ben karışımı silikon cup-cake kalıplarına koydum. Ama isterseniz bir kaba streç film yayıp karışımı üzerine de dökebilirsiniz. Hazırladığınız tatlıyı buzluğa atıp soğumasını bekleyin.
Servis etmeden önce; cup-cake kalıplarınızdan çıkarın (eğer bir kaba döktüyseniz dilimleyin) ve üzerini çikolata sos ile süsleyin.
Değişik bir tat için, içerisine muz yerine kuru kayısı parçaları da eklenebilir.
Afiyetle...
2 yorum:
Canım çok şükür sayfama girebildim enfes görünüyor frigo olsada yesem öpüyorum.
Mutlaka denemeli :) tesekkürler paylasim icin
Yorum Gönder