23 Mart 2011 Çarşamba

Hünkar Beğendi


Yemeklerin isimleri aslında tatlarını da anlatıyor :) Hünkar beğendi... Eeee koca hünkar beğenmiş bize laf düşmez, yapar yeriz :)))
 

Malzemeler

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış az yağlı dana eti
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı zerdeçal
1 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber

Beğendisi için;
4-5 adet patlıcan
Tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 bardak süt
1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Öncelikle geniş bir tavada yağımızı ısıtıyoruz. Küp küp doğranmış soğanları, çok ince kıyılmış sarımsakları ve ince ince doğranmış biberleri ekleyip kavuruyoruz. Soğan ve biberlerimiz yumuşayınca etimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Bu sırada salça, zerdeçal, defne yaprağı, karabiber ve tuzumuzu da ekliyoruz. Et bir süre sonra suyunu salacaktır. Kendi suyunda bir kaç dakika pişirdikten sonra tavaya küp küp doğranmış domatesleri ve gerekiyorsa biraz da su ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Etimiz ne kadar uzun pişerse o kadar lezzetli olur. Tabiki uzundan kastım suyunu çekip kuruması değil. Çok kısık ateşte kendi suyuyla yavaş yavaş en azından yarım saat pişmeli.

Yemeğimizin beğendi kısmını yapmak için öncelikle patlıcanları bir kaç yerinden bıçak ile delip közlüyoruz. Közlediğimiz patlıcanların kabuklarını soyup, ince ince kıyıyoruz.

Bir tencereye tereyağını koyup eritin. Eriyen yağın üzerine unu ekleyip bir süre kavurun. Unumuz kavrulunca patlıcanları  da ekleyip kısa bir süre daha kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra tencereye süt, tuz ve karabiberi de ekleyip iyice karıştırarak tüm malzemeyi özleştiriyoruz. Son olarak kaşar peyniri rendemizi koyup karıştırıyoruz.

Servis yaparken tabağımıza önce beğendisini koyup biraz yayıyor ve ortasına etimizi koyuyoruz.
Nefis oluyor nefisss....

Afiyetle...

5 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok lezzetli görünüyor canım benim.ellerine sağlık.öpüyorum.

Aycan dedi ki...

Bnede çok seviyorum hünkar beğendiyi.Çok da güzel görünüyor.

sevgiler;

Unknown dedi ki...

Hünkar beğendi Hülya'nın spesyali olarak özel günlerde soframızı süslüyor.
Sülüman :) ve Hürremin güncel konu olduğu bu günlerde yayınlaman da ayrı bir olay olmuş..
Bende çok beğendim Hünkardan ne eksiğimiz var. Sultan gibi hatunum var sonuçta...

Unknown dedi ki...

Haklısın hünkar beğenmiş,bizmi beğenmiycez.
Nefiiiss görünüyor canım
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Aynen canım bende çok severim ellerine sağlık öpüyorum.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...