Bu tarifimle "Porselendemlik Çay Saati Etkinliği"ne katılıyorum :) Etkinliğe ev sahipliği yapan arkadaşım Paşasofram'a daveti ve ilgisi için çok teşekkür ediyorum.
Malzemeler
1 su bardağı meksika fasulyesi (kuru)
Dilediğiniz yeşillikler (marul, taze soğan, maydanoz, biber, kırmızı biber...)
1 kutu konserve mısır
Jalepeno biber turşusu
Acı sos
Zeytin yağı
Yarım limon suyu
Tuz
Meksika fasulyelerini 45 dk-1 saat pişene kadar (düdüklü tencerede) haşlayın. Dilerseniz hazır haşlanmış konservelerden de alabilirsiniz ancak o zaman lezzeti bu kadar iyi olmuyor.
Bir kabın içerisine çok ince doğradığınız yeşillikleri, haşlanmış meksika fasulyelerini, ikiye böldüğünüz jelepeno biberlerini ve mısırı koyun. Üzerlerine limon suyu, zeytin yağı, tuz ve acı sevmenize göre acı sos (ben 1 yemek kaşığı kadar koyuyorum) ekleyin.
Hepsini güzelce harmanlayıp, servis tabağınıza alın. Acı ve çok lezzetli bir salata oluyor. Hem günlerde hemde akşam yemeklerinde favorim.
Afiyetle...
3 yorum:
Merhaba arkadasim tarini soframiza koydum:) cok tsk.ler
Canım ellerine sağlık bayılırın bu enfes salataya
sayfan süper gidiyor öpüyorum.
Harika bir salata çok severim.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Yorum Gönder