27 Haziran 2011 Pazartesi

Salçalı Meze

Bu mezeyi Mersin'li bir arkadaşımdan öğrendim. Eminim bir adı vardır ama ben bilmediğim için yazamadım :)

Bu mezeyi ister kahvaltıda, ister akşam yemeğinde yiyin. Her zamana ve her sofraya çok yakışıyor.


Malzemeler

4 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı susam
1 avuç kırık ceviz
2-3 yemek kaşığı zeytin yağı

Tüm malzemeyi iyice karıştırıp servis tabağına alıyorsunuz. Üzerini susam ve cevizle süsleyebilirsiniz.

Bu karışımı bir saklama kabına koyup uzun süre buzdolabında da saklayabilirsiniz.

Afiyetle...

6 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Elinize sağlık.Özellikle ızgara köfteyle birlikte çok güzel oluyor:)

Unknown dedi ki...

Bir dilim köy ekmeğinin üzerine nasıl yakışır ama :))
Ellerine sağlık canım benim.
İyi haftalar.

Sevil Şahin dedi ki...

hımm nefis

mutfagabuyrun dedi ki...

çiğden yapılması ve susam olması acıka dan farklı yapıyo canım.önce bakınca acıka sandım.ama çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

Gülcan dedi ki...

eminimki hertürlü gider ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...