Herkese merhaba...
Yine karlı bir Ankara günü! Bu kış gerçekten soğuk geçiyor buralarda. Bazı yıllar adam gibi kış olmaz ya, sanki bu sene acısını çıkarıyor. Ama ben seviyorum kışın kışlığını, yazın yazlığını yapmasını :)
Bu gün mantar severlere çok hızlı ve lezzetli bir tarifim var.
Malzemeler
300-400 gr mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Tuz
Mantarlarımızı iyice temizliyoruz. Bir tavada tereyağımızı eritip mantarları tavaya koyuyoruz. Yüksek ateşte pişirmeye başlıyoruz.
Mantarlar suyunu salınca pul biber ve tuzunu ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Suyunu çekince biraz daha kavurup servis yapabiliriz.
Hem çok basit hem de lezzetli bir meze.
Afiyetle...
6 yorum:
En sevdiğim pişirme şeklidir.İçi sulu sulu kalır,bayılırım.Ellerine sağlık.Sevgiler.
bayılırım buna acılı acılı off süper :)))
ellerine sağlık canım
mantar yemesemde sevenler için güzel tarif canım.ellerine sağlık.afiyet şeker olsun.sevgiler.
Ellerine sağlık canım:)))))))))))
Manisa'nında fena kuru soğuğu vardır.İnsanın yüzünü yakar.
Bu sene inanılmaz soğuk var burdada..
Ohh acılı acılı nefiss olmuştur.
Ellerine sağlık canım..
bu blog bana çok lazım olucak...iyi ki keşfettim...sevgiler
Yorum Gönder