25 Ocak 2012 Çarşamba

Acılı Mantar Sote

Herkese merhaba...

Yine karlı bir Ankara günü! Bu kış gerçekten soğuk geçiyor buralarda. Bazı yıllar adam gibi kış olmaz ya, sanki bu sene acısını çıkarıyor. Ama ben seviyorum kışın kışlığını, yazın yazlığını yapmasını :)

Bu gün mantar severlere çok hızlı ve lezzetli bir tarifim var.


Malzemeler

300-400 gr mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Tuz

Mantarlarımızı iyice temizliyoruz. Bir tavada tereyağımızı eritip mantarları tavaya koyuyoruz. Yüksek ateşte pişirmeye başlıyoruz.

Mantarlar suyunu salınca pul biber ve tuzunu ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Suyunu çekince biraz daha kavurup servis yapabiliriz.

Hem çok basit hem de lezzetli bir meze.

Afiyetle...

6 yorum:

pembe kekik dedi ki...

En sevdiğim pişirme şeklidir.İçi sulu sulu kalır,bayılırım.Ellerine sağlık.Sevgiler.

sarımutfak-hande dedi ki...

bayılırım buna acılı acılı off süper :)))
ellerine sağlık canım

mutfagabuyrun dedi ki...

mantar yemesemde sevenler için güzel tarif canım.ellerine sağlık.afiyet şeker olsun.sevgiler.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

Ellerine sağlık canım:)))))))))))

Unknown dedi ki...

Manisa'nında fena kuru soğuğu vardır.İnsanın yüzünü yakar.
Bu sene inanılmaz soğuk var burdada..
Ohh acılı acılı nefiss olmuştur.
Ellerine sağlık canım..

chfashiontrend dedi ki...

bu blog bana çok lazım olucak...iyi ki keşfettim...sevgiler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...