19 Mart 2012 Pazartesi

Zeytinyağlı Enginar


Herkese merhaba

Bu gün sizlere çok sağlıklı bir yemeğim var. Enginar karaciğerin en iyi iki temizleyicisinden biri. Özellikle ilaç kullananların düzenli tüketmesi gerekiyor. Bu arada diğer karaciğer temizleyicisi de kuşkonmaz!


Malzemeler

4-5 adet enginar
1 küçük boy soğan
6 yemek kaşığı garnitür (bezelye, havuç, patates)
Yarım limon suyu
Yarım su bardağı su
Zeytin yağı
Tuz

Düdüklü tencereye zeytin yağını koyup ısıtıyoruz. Bu arada eskiden zeytinyağını asla pişirmeyin diyen uzmanlar artık ısıya en dayanıklı yağlardan birinin zeytinyağı olduğunu söylüyorlar. Her gün fikir değiştiren bu uzman bozuntularına sinir oluyorum :)

Çok ince doğradığınız soğanı yağda biraz kavurun. Kavrulan soğanların üzerine garnitürleri ve tuzunu koyun. Garnitürlerin üzerine de çukur kısımları aşağıya bakacak şekilde enginarları yerleştirin. Son olarak üzerine limon suyunu ve suyunu da ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapayın.

Önce altı açık olarak pişirmeye başlayın. İlk tıslamada düdüğü kapayın ve ikinci tıslamada altını kısıp 6 dk kadar pişirin.

Soğuduktan sonra servis tabağına önce enginarları çukur kısmı yukarı bakacak şekilde dizip, içlerine garnitür koyarak servis yapın.

Hem şık, hem sağlıklı, hem de lezzetli :)

Afiyetle...

4 yorum:

birtutamkekik dedi ki...

ellerine sağlık canımm:)
çok oşş bir lezzet ve sunum..
bayıldım..
huzurdolu haftalar dilerim kardeşim..
muhabbetle..
:)

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık.Muhteşem görünüyor.çok sevdiğim bir sebze:)

derya dedi ki...

Canım çok severim ellerine sağlık sevgilerimle...

anne eli gibi dedi ki...

hem sağlıklı hemde leziz bir yemektir,çok severim ellerine sağlık..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...