28 Mayıs 2012 Pazartesi

Çiğ Börek

Herkese merhaba...

Bu gün sizlere çiğ börek tarifi vermek istiyorum. Çiğ böreği sanırım herkes farklı yapıyor. Kimi süt koyuyor, kimi yoğurt, sirke, limon, kabartma tozu :)) Herkesin tarifi farklı. Buyrun benim tarife :)


Malzemeler (7 parça için)

300 gr un
2 yemek kaşığı yoğurt
6-7 yemek kaşığı su
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Tuz

İçi için;
150 gr kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Su

Hamur için olan tüm malzemeyi karıştırıp hamurumuzu yapıyoruz. Rahat açabilmek için yarım saat dinlendiriyoruz.

Bu sırada soğanı minik minik doğrayıp kıyma ve tuzla karıştırıyoruz. Hazır olan harcımıza sürülebilecek kıvama gelene kadar su katıyoruz.

Dinlenen hamurumuzu 7 bezeye bölüp teker teker açıyoruz. Açtığımız parçanın içine yarısına kıymalı harçtan sürüp, yarım daire şeklinde kapatıyoruz. Kenarlarını hamur kesme aleti veya bir tabak yardımıyla düzelterek kesiyoruz.

Derin bir tavada kızdırdığımız ayçiçek yağında, orta ateşte her iki tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz. Bu arada hamuru kestikten sonra artan şeritleri de kızartıp, kıtır kıtır yiyebilirsiniz.

Afiyetle...




6 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

çok severim çiğ böreği ellerine sağlık canım..

pembe kekik dedi ki...

Bayılırımmm.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Sevgiler:)

Unknown dedi ki...

çok severim ama sık yapamam nedense:((
ellerine sağlık.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ellerine sağlık çayımın yanına aldım
:)

Unknown dedi ki...

Bayılırım ellerine sağlık canım.Mutlu haftalar,sevgiler.

sarımutfak-hande dedi ki...

offf yanınada ayran ne güzel olur
ellerine sağlık çok güzel olmuş canım

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...