Herkese merhaba...
Bu gün sizlere çiğ börek tarifi vermek istiyorum. Çiğ böreği sanırım herkes farklı yapıyor. Kimi süt koyuyor, kimi yoğurt, sirke, limon, kabartma tozu :)) Herkesin tarifi farklı. Buyrun benim tarife :)
Malzemeler (7 parça için)
300 gr un
2 yemek kaşığı yoğurt
6-7 yemek kaşığı su
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
İçi için;
150 gr kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Su
Su
Hamur için olan tüm malzemeyi karıştırıp hamurumuzu yapıyoruz. Rahat açabilmek için yarım saat dinlendiriyoruz.
Bu sırada soğanı minik minik doğrayıp kıyma ve tuzla karıştırıyoruz. Hazır olan harcımıza sürülebilecek kıvama gelene kadar su katıyoruz.
Dinlenen hamurumuzu 7 bezeye bölüp teker teker açıyoruz. Açtığımız parçanın içine yarısına kıymalı harçtan sürüp, yarım daire şeklinde kapatıyoruz. Kenarlarını hamur kesme aleti veya bir tabak yardımıyla düzelterek kesiyoruz.
Derin bir tavada kızdırdığımız ayçiçek yağında, orta ateşte her iki tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz. Bu arada hamuru kestikten sonra artan şeritleri de kızartıp, kıtır kıtır yiyebilirsiniz.
Afiyetle...
6 yorum:
çok severim çiğ böreği ellerine sağlık canım..
Bayılırımmm.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Sevgiler:)
çok severim ama sık yapamam nedense:((
ellerine sağlık.
ellerine sağlık çayımın yanına aldım
:)
Bayılırım ellerine sağlık canım.Mutlu haftalar,sevgiler.
offf yanınada ayran ne güzel olur
ellerine sağlık çok güzel olmuş canım
Yorum Gönder