18 Nisan 2011 Pazartesi

Dondurmalı Kat Kat Cup Cake


Biliyorum, biliyorum.... Ne resme, ne de tarife ihtiyaç yok ağzınızın sulanması için; isim yeterli :)))

Malzemeler

2 adet yumurta
1+1/4 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3/4 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
Yarım çay kaşığı tuz

Sunumu için;
Maraş dondurması (yoksa vanilyalı dondurma)
Çikolata sos

Tüm kuru malzemeyi bir karıştırma kabında karıştırın. Daha sonra başka bir kapta yumurtaları çırpın ve içine yağ, süt ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız yumurtalı karışımı unlu karışıma ekleyin ve bir kaşık yardımı ile karıştırın. Burada önemli olan nokta tüm malzeme tamamen pürüzsüz olana kadar karışmamalı, sadece malzemeler birbirleri ile birleşse yeterli olur.

Önceden yağlayıp hazırladığınız (12 adet çıkıyor) cup cake kalıplarınıza bir kaşık yardımı ile hamurunuzu koyun. Yine önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Cup cakelerimiz piştikten sonra kalıplarından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Bu arada bir tanesini ılıkken, tabi ki test amaçlı :) mideye indirmek serbest :))))

Servis yapmadan önce cup cakeleri kabarma durumuna göre 3 veya 4 yatay parçaya kesin. En alt parçayı tabağınıza koyun, üzerine dondurma ve üzerine diğer kat, sonra yine dondurma... bu şekilde hazırlayın. En üstüne de dondurma koyduktan sonra çikolata sos ile süsleyin.

Afiyetle...


6 yorum:

canimçektipişirdim dedi ki...

harika olmus insanın elini uzatıp tabagı alası geliyo:)

derya dedi ki...

Canım resmen ağzım sulandı ellerine sağlık enfes öpüyorum.

sevda dedi ki...

birtanede ben alsam süper olacak canım.görüntü harika.ellerine sağlık.öpüyorum.

Aycan dedi ki...

Hımmmm çok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.

gülşah dedi ki...

kekleri ıslasakda güzel olmazmı herkatı nasıl ıslayabiliriz?şekerli sütlemi?
birde normal muffin kalıbında pişicek değilmi?

~Hülya~ dedi ki...

Sevgili Gülşah, mail adresini verseydin oradan ulaşabilirdim sana ama olmayınca buraya yazıyorum belki görürsün diye :) Kekleri meyve suyuyla, sütle, reçeli biraz suyla incelterek yada alkol kullanıyorsan konyak veya rom ile ıslatabilirsin. Eminim farklı bir lezzet olur. Ayrıca evet kekleri küçük silikon cup cake kalıplarında yaptım. Yorum için çok teşekkürler, sevgiler.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...