Malzemeler
Beyaz muhallebi için;
6 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağından bir parmak eksik buğday nişastası
1 paket vanilya
Sarı muhallebi için;
6 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağından bir parmak eksik buğday nişastası
1 paket Tang şeftali
İki tencereyi ocağın üzerine koyuyoruz. Birine vanilya hariç beyaz muhallebi malzemelerini, diğerine de Tang şeftali hariç sarı muhallebi malzemelerini koyup ikisini de aynı anda karıştırarak pişiriyoruz. Aynı anda yapmanız kesinlikle önemli, yoksa ilk pişen diğeri pişene kadar soğur, iç içe geçmez.
Muhallebiler pişince altını kapatıp beyaza vanilya, sarıya da Tang ekliyoruz.
Dibi yuvarlak bir kaseye önce beyaz muhallebiyi, hemen arkasından da tam ortasına yavaş yavaş sarı muhallebiyi döküyoruz. Buzdolabında soğuttuktan sonra ters çevirerek servis yapıyoruz.
Afiyetle...
10 yorum:
bende nasıl bu şekli verdiğini merak etmiştim çok hoş bir tarif olmuş ellerine sağlık.
harika bir görüntü cnaım.sütlü tatlıları çok sevewrim zaten.ellerine sağlık.öpüyorum.
En kısa zamanda yapmalıyım bu yumurtadan :))
Çok güzel görünüyor tatlın
Ellerine sağlık canım
Öpüyorum.
süper görünüyor canım ellerine sağlık,tarifi listeme aldım:)çok öpüyorum...
Goruntusu gercekten cok guzel, cocuklarin begenecegi bir lezzet. Ellerinize saglik...
gerçekten orjınal değişik bir tarif olmuş ellerine sağlık canım
Sen aklınla bin yaşa gerçekten yumurta gibi elle
rine sağlık canım öpüyorum.
Ellerine sağlık canım çok ilginç olmuş ama hala anlıyamadım nasıl öyle düzgün yerleşiyor o öyle,çok hoş görünüyor sevgiler...
görüntü çok ilginç olmuş bende yapmalıyım:))))
sevgiler
Görüntü itibariyle çok hoş olmuş, eminim lezzeti de öyledir. Özelikle çocuklar için harika bir opsiyon. Güzel bir paylaşım cidden, emeklerinize sağlık.
Yorum Gönder