23 Mayıs 2011 Pazartesi

Krem Karamel

Bu tatlıyı, tatlı sevmeyen kocacım bile bayıla bayıla yedi :))) Hem basit, hem çok fan toplayan bir tat. Buyrun ....


Malzemeler

1 lt süt
1 yumurta
1,5 kahve fincanı buğday nişastası
2 kahve fincanı toz şeker

Karamel için: 8-10 yemek kaşığı toz şeker.

Bir tencerede yumurtayı çırpıyoruz. Süt, şeker ve nişastayı da tencereye koyup devamlı karıştırarak muhallebimizi pişiriyoruz.

Tatlıyı koyacağınız kaseleri ıslatıp, muhallebimiz sıcakken kalıplara döküyoruz.

Teflon bir tavaya karamel için ayırdığımız şekeri koyup karamelize ediyoruz. Yani şekerin eriyip, kahverengileşmesini sağlıyoruz. Karamelimiz hazır olunca tatlılarımızın üzerlerine azar azar gezdiriyoruz.

3-4 saat dolapta soğuduktan sonra ters çevirip servis yapıyoruz.

Afiyetle...




6 yorum:

sevda dedi ki...

gerçekten yapılışı kolaymış canım.çokta lezzetli görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.

Gülcan dedi ki...

ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK.

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşşım çok güzel fazla yumurta kullanmadan hazırlamışsın sevgiler...

Hayat Cafe dedi ki...

Canım aynı sorun bendede var.Bilgisayarım iyice saçmaladı.
Tatlın yine nefis görünüyor nefiss
Ellerine sağlık canım
Öpüyorum.

derya dedi ki...

Büyük oğlum görmesin hemen ister ellerine sağlık
canım Mutlu haftalar öpüyorum.

canimçektipişirdim dedi ki...

cnm ya harika olmuş bayılıyorum karamel tadına ama ben bi türlü tutturamıyorum.sütüm var bi de senin tarifini deneyeyim..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...