Kayınvalidemin gün sofrasından devam ediyorum. Güzel yorumlarınıza çok sevindi, tekrar teşekkürler.
Malzemeler
Yarım kilo un
Yarım paket kuru maya
1 çay kaşığı şeker
Tuz
3 yemek kaşığı dolusu ezilmiş haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
Un, maya, şeker ve tuzu karıştırarak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu biraz dinlendirip mayası gelince yarım santim kalınlığında açıyoruz.
Bir kapta karıştırdığımız haşhaş ve yağımızı hamurun her yerine eşit gelecek şekilde sürüyoruz. Hamurumuzu rulo yapıyoruz ve 4 parmak eninde parçalar kesiyoruz. Parçaların kesik uçlarını elimizle kapatıp, bastırarak bezeler hazırlıyoruz.
Her bezeyi yaklaşık 20 cm çapında, 3 mm kalınlığında açıyoruz. Teflon tavada az yağ ile aynı gözleme yapar gibi pişiriyoruz.
Sıcak sıcak, yanında beyaz peynir ile servis yapmanızı öneririm.
Afiyetle...
6 yorum:
Hepimiz öyleyiz galiba, günes olmadan insanin is yapasi gelmiyor. Hashasli gözlemeyi çok severim, hakkini vermissin, ellerine saglik Hülyacim
valla ne yalan diyeyim. haşhaşlı gözlemeyi ilk defa görüyorum. sanki kakaolu pasta gibi .. yapanların ellerine yiyenlerin ağzına sağlık sevgiler.
Biz sacüstü deriz canım.Çok ta seviyoruz.Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle;
harika olmuş canım.çok severim haşhaşlısını.ellerine sağlık.öpüyorum.
Canım burdada havalar çok güzel inşallah artık böyle devam eder.
Haşhaşlı lezzetleri çok seviyorum.
Kayınvaldenin ellerine sağlık.
Öpüyorum.
Gözlemenin haşhaşlısını hiç yememiştim ama eminim çok lezzetlidir. Ellerine sağlık
Sevgiler
Yorum Gönder