24 Haziran 2011 Cuma

Patlıcan Babaganuş

Bu tarifimi belki çoğunuz biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için söyleyeyim patlıcanla yapılan nefis bir meze kendileri :)


Malzemeler
2 adet patlıcan
1/2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
Tuz
Süslemek için toz kırmızı biber

Partıcanların üzerine bıçak yardımıyla 3-4 delik açıp fırında közleyin. Közlenen partıcanların kabuklarını soyun. Patlıcan, yoğurt, tahin, sarımsak ve tuzu rondoya koyup, iyice karıştırın. Daha sonra limon suyunu da ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın.

Üzerine isterseniz zeytinyağı dökebilirsiniz. Ben takin zaten çok yağlı olduğu için tercih etmedim sadece toz kırmızı biberle süsledim.

Afiyetle...

7 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

tatlım ellerine sağlık afiyet bal olsun
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Bayılırıııııım.
Bol yoğurtlu olucak ama :))
Ellerine sağlık canım benim

Öpüyorum.

canimçektipişirdim dedi ki...

cnm çok güzel görünüyor ellerine sağlık çok gördüğüm ama hiç denemediğim bi tarif bi patlıcan sever olarak denemeliyim en kısa zamnada:))

pembe kekik dedi ki...

Çok severim.Ellerine sağlık.

Özgen dedi ki...

Arkadaşım ellerine sağlık patlıcanlı mezelerin her türlüsüne bayılırım sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Bak ben patlican babaganusu bilmiyordum :)Dneemek için not ediyorum. Ellerine saglik canim patlicana bayilirim eminim çok lezzetlidir

Adsız dedi ki...

hiç bir mezeye hayır demem..ellerine sağlık...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...