Bu tarifimi belki çoğunuz biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için söyleyeyim patlıcanla yapılan nefis bir meze kendileri :)
Malzemeler
2 adet patlıcan
1/2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
Tuz
Süslemek için toz kırmızı biber
Partıcanların üzerine bıçak yardımıyla 3-4 delik açıp fırında közleyin. Közlenen partıcanların kabuklarını soyun. Patlıcan, yoğurt, tahin, sarımsak ve tuzu rondoya koyup, iyice karıştırın. Daha sonra limon suyunu da ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın.
Üzerine isterseniz zeytinyağı dökebilirsiniz. Ben takin zaten çok yağlı olduğu için tercih etmedim sadece toz kırmızı biberle süsledim.
Afiyetle...
7 yorum:
tatlım ellerine sağlık afiyet bal olsun
Sevgiler
Bayılırıııııım.
Bol yoğurtlu olucak ama :))
Ellerine sağlık canım benim
Öpüyorum.
cnm çok güzel görünüyor ellerine sağlık çok gördüğüm ama hiç denemediğim bi tarif bi patlıcan sever olarak denemeliyim en kısa zamnada:))
Çok severim.Ellerine sağlık.
Arkadaşım ellerine sağlık patlıcanlı mezelerin her türlüsüne bayılırım sevgilerimle...
Bak ben patlican babaganusu bilmiyordum :)Dneemek için not ediyorum. Ellerine saglik canim patlicana bayilirim eminim çok lezzetlidir
hiç bir mezeye hayır demem..ellerine sağlık...
Yorum Gönder