12 Ağustos 2011 Cuma

Fava


Tarife geçmeden önce fava ile ilgili bir uyarım var. Bakla ve bakladan yapılan yiyecekler en fazla 2 gün içinde tüketilmeli ve çok yenmemelidir. Çünkü bakla çok hızlı bir şekilde insanı zehirleyebilir.


Malzemeler

1 su bardağı kuru bakla
1 adet soğan
Zeytinyağı
Tuz
Şeker
Dereotu

Baklaları bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün düdüklü tencereye geceden ıslattığınız baklaları, dörde bölünmüş soğanı, zeytinyağı, tuz, biraz şeker ve 1,5 su bardağı su koyun. Düdüklü tencere ilk tısladığında düdüğünü kapatın, ikinci tısladığında da altını kısıp 20 dk pişirin.

Piştikten sonra malzemeler ezilebilecek kıvamda olmalı. Tüm malzemeyi ezip bir kalıba dökün ve buzdolabında soğutun.

Servis yapmadan önce üzerini dereotu ile süsleyin. Yanında zeytinyağı ve limon suyuyla servis yapın.

Afiyetle...

6 yorum:

Hayat Cafe dedi ki...

Bende çok severim favayı..
Bol zeytinyağlı doyamam yemeye..
Ellerine sağlık canım..
Öpüyorum.

sevda dedi ki...

çok şık bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

sarımutfak-hande dedi ki...

baş mezem :)))
şeklide güzel olmuş
ellerine sağlık canım

pembe kekik dedi ki...

Çok güzel olmuş,bol zeytinyağıyla nefis.Ellerine sağlık:)

mimosacafe dedi ki...

favayı nasıl sevmez bir insan anlamak zor benim için :) bence baklanın en güzel hali fava. elinize sağlık. sevgiler.

Kendimce dedi ki...

Çok severim bende ellerine sağlık

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...