22 Ağustos 2011 Pazartesi

Püre



Patates püresi böyle çok daha lezzetli! Buyrun patatesleri suda haşlayıp yapılan püreye çok sıkı bir rakip :)


Malzemeler

4-5 adet patates
Süt
Tereyağı
Tuz

Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz. Küpler ne çok büyük ne de çok küçük olmamalı. Bir tencerenin içine patateslerimizi koyup, patateslerin uçları görünecek şekilde sütü üzerine ekliyoruz. Damak tadınıza göre istediğiniz kadar tereyağı ve tuzunu da ekleyip kapağını kapatıyoruz.

Dilerseniz içine biraz karabiber, kırmızı biber yada sebze tuzu da koyabilirsiniz. Kapağı kapalı bir şekilde önce kaynatıp sonra altını kısıyoruz. Patateslerimiz sütte pişerken ara sıra kontrol ediyoruz.

Patatesler yumuşadığında püre yapma aleti veya bir kaşık yardımı ile patatesleri eziyoruz. Bu sırada altı hala kısık ateşte yanıyor olmalı. Ezme işlemi bitince dibini tutturmadan bir kaç dakika daha püremizi pişiriyoruz. Gerçi ben bazen hafif dibini tutturuyorum çünkü o zaman tadına bayılıyorum :)

Yumuşak, mis gibi süt ve tereyağı kokan, çok çok lezzetli püreniz hazır. Sıcak sıcak servis yapın :)

Afiyetle...

6 yorum:

canimçektipişirdim dedi ki...

cnm ellerine sağlık bazı yemeklerin yanına püre harika oluyor

Hayat Cafe dedi ki...

Cnaım bende son 1 senedir sütle haşıyorum be gerçekten çok lezzetli oluyor.
Deneyen vazgeçemez bu lezzeten..
Ellerine sağlık.

pembe kekik dedi ki...

Çok güzel bir tarif olmuş.Sütte pişen patates çok lezzetli oluyor.Karamelize bir lezzette yakışıyordur.Tarifini ilk püre yapışımda deneyeceğim:)

sevda dedi ki...

değişik bir püre olmuş gerçekten canım.çok güzel görünyor.ellerine sağlık.öpüyorum.

derya dedi ki...

Canım bende püreyi süt ve tereyağla yaparım ellerine sağlık süper öpüyorum.

NESLiNAME dedi ki...

Pürenin orjinal tarifi zaten bu. suyla yapilirsa zaten tadi olmaz... Zira ben hep sütle yaparim...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...