Tarife geçmeden önce fava ile ilgili bir uyarım var. Bakla ve bakladan yapılan yiyecekler en fazla 2 gün içinde tüketilmeli ve çok yenmemelidir. Çünkü bakla çok hızlı bir şekilde insanı zehirleyebilir.
Malzemeler
1 su bardağı kuru bakla
1 adet soğan
Zeytinyağı
Tuz
Şeker
Dereotu
Baklaları bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün düdüklü tencereye geceden ıslattığınız baklaları, dörde bölünmüş soğanı, zeytinyağı, tuz, biraz şeker ve 1,5 su bardağı su koyun. Düdüklü tencere ilk tısladığında düdüğünü kapatın, ikinci tısladığında da altını kısıp 20 dk pişirin.
Piştikten sonra malzemeler ezilebilecek kıvamda olmalı. Tüm malzemeyi ezip bir kalıba dökün ve buzdolabında soğutun.
Servis yapmadan önce üzerini dereotu ile süsleyin. Yanında zeytinyağı ve limon suyuyla servis yapın.
Afiyetle...
6 yorum:
Bende çok severim favayı..
Bol zeytinyağlı doyamam yemeye..
Ellerine sağlık canım..
Öpüyorum.
çok şık bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
baş mezem :)))
şeklide güzel olmuş
ellerine sağlık canım
Çok güzel olmuş,bol zeytinyağıyla nefis.Ellerine sağlık:)
favayı nasıl sevmez bir insan anlamak zor benim için :) bence baklanın en güzel hali fava. elinize sağlık. sevgiler.
Çok severim bende ellerine sağlık
Yorum Gönder