5 Ağustos 2011 Cuma

Pirinçli Ton Balığı Salatası


Bu gün size vereceğim tarif Rus'ların. Farklı bir salata arayanlar için ideal :)


Malzemeler

1 çay bardağı pirinç
1 küçük kutu ton balığı
1 kutu konserve mısır
Dereotu
Mayonez
Ayçiçek yağı
Tuz

Pirinci yıkadıktan sonra ayçiçeği yağında sararana kadar kavuruyoruz. Sararan pirinçlerin üzerine 1 çay bardağı su koyup pişiriyoruz. Suyu koyarken pirinçler çok ısınmış olduğu için dikkat edin.

Bir karıştırma kabında pirinçleri, çatalla ezilmiş ton balığını, mısırı, ince kıyılmış dereotunu, mayonezi ve tuzunu koyup karıştırıyoruz.

Çok değişik bir salata veya meze olarak soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyetle...


6 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

banada çok değişik geldi canım.ama görüntü çok güzel.eminim tadıda öyledir.ellerine sağlık.öpüyorum.

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık Hülya'cım.Bu mevsimde en çok bu tariflere ihtiyaç var.Hep soğuk bir şeyler yemek istiyorum.

Gülcan dedi ki...

lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Salatanın her türlüsünü çok severim.
Ellerine sağlık canım
Öpüyorum.

çeşnici Handan dedi ki...

Hem değişik hem de bu sıcak günler için nefis bir tat olmuş. İftar için yapılabilir ellerine sağlık canım.

marifet ellerimizde dedi ki...

HARIKA OLMUS ..ELLERINE SAGLIK..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...