Herkese merhaba..
Şu acı biberi bir yiyen pişman, bir de yemeyen :))) Yana yana yiyoruz :))
Sevgili annem ve babam emekli olduktan sonra Anamur'daki yazlığımıza taşındılar. Yaz tatilinin sonlarına doğru minik bahçesinde yetiştirdiği bu acı biberleri bize yollamıştı. Bende onlardan turşu yaptım, şimdi yana yana yiyoruz :)
250 gr acı biber
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kaya tuzu
Üzerini kapatacak kadar sirke
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kaya tuzu
Üzerini kapatacak kadar sirke
Öncelikle biberleri resimdeki gibi bir çatalla deliyoruz. Bu işlem sırasında mutlaka elinize bir eldiven giyin. Çünkü acı yıkasanız bile geçmiyor ve elinizi gözünüze sürerseniz çok fena yanıyor.
Tüm biberleri bu şekilde hazırladıktan sonra cam bir kavanoza koyuyoruz. İçine tuzunu ve 4-5 diş sarımsağı da temizleyip ekliyoruz. Üzerini kapatacak kadar da sirke koyuyoruz. Ben bunun için evde karışık meyveler ile kendi yaptığımız sirkeyi kullandım. Tamamen sirke koymamın amacı da hem uzun dayanması hem de kendi sirkemizin tadının piyasadakilere göre çok daha güzel bir tat vermesi.
Kavanoza gereken tüm malzemeleri koyduktan sonra, biberlerin su üstüne çıkmaması için bir ağırlık koymanız gerekiyor. Ben plastik bir yoğurt kapağını bir tarafından ortasına kadar kesip, kıvırarak kavanoza soktum ve kavanozun içinde açarak biberlerin tamamını örtmesini sağladım.
Acı biber turşumuz artık hazır. Yenebilmesi için yaklaşık bir ay geçmesi gerekiyor. Arada sırada tadını kontrol ederek olup olmadığına bakabilirsiniz.
Afiyetle...
7 yorum:
Canım acı yediğim zaman dudaklarım kabarır yiyemem ama yiyenlere imrenirim afiyet olsun size öpüyo
rum.
eşimde yana yana yiyor:))ben pek sevmem ama sadece kısırla yiyorum..ellerine sağlık
ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK SEVERİM AMA ÇOK ACILARINI YİYEMİYORUM.
Ben bayılırım tahmin edeceğin üzere.Ellerine sağlık canım.
Ahhh nasıl severim ama eşim sevmiyor hiç..((
Kendime kadar azıcık yaptım bende..
Elleirne sağlık canım..
Olsun,yanalımda yiyelimde.Acı her daim favorimdir...Sevgilerimle.
bayılırım acı biber turşusuna ama bu senin yaptığının çok farklı bir lezzeti var.sirkesinden olsa gerek..gerçekten bi yiyen bide yemeyen pişman ellerine sağlık valla süperdi..arzu yüksel:))
Yorum Gönder