9 Nisan 2012 Pazartesi

Dondurmalı İrmik Helvası

Herkese merhaba...

Bu gün sizlere aslında hepimizin sıklıkla yaptığı helvanın farklı bir sunumunu anlatacağım. Servis ettiğiniz klasik helva görünümünün altından çıkan sürprizi inanın herkes çok seviyor :)



Malzemeler

1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
50 gr tereyağı
25 gr margarin veya sıvı yağ
1 çorba kaşığı çam fıstığı
Sunum için dondurma

Öncelikle yağı, fıstığı ve irmiği aynı anda tencereye koyuyoruz. Fıstıklar altın rengini alıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. Kavurma işlemi bittiğinde önce soğuk sütü yavaş yavaş tencereye ekliyoruz. Ardından şekeri koyup karıştırıyoruz.

Helvamız kaynayınca tencerenin kapağını kapayıp arada sırada yavaşça karıştırarak pilav gibi demliyoruz. Helva sütü çektiği zaman hazır demektir.

Helvamızı servis etmeden önce ılımasını bekliyoruz. Bu sunumda helva tamamen soğumadan, hala hafif ılıkken servis yapmak daha hoş oluyor.

Bir kaseyi su ile ıslatıp içine helvamızı koyuyoruz. Helvanın ortasında hafif bir çukur açıp içine resimdeki gibi dondurmayı ekliyoruz. Son olarak servis tabağına ters çeviriyoruz.


Ilık helvayı yerken içinden çıkan soğuk dondurma gerçekten çok hoş oluyor.

Afiyetle...

6 yorum:

marifet ellerimizde dedi ki...

AY BENDE BAYILIRIM BUNA..ELLERINE SAGLIK

pembe kekik dedi ki...

Böyle sürprizi kim sevmez biri bana balık pişirse üzerine de bu tatlıyı yesem.Ne güzel olur.Ellerine sağlık:)

ihlamurcum dedi ki...

Biraz önce başka bir blogger arkadaşa yorum yazdım, dil peynirli helva yapmışta onun için.Hatta ben helvaya dil peyniri koydum mu mutlaka dondurmalı yaparım demiştim.Raslantı bu ya, dondurmalı helvayla karşılaştım. Çok severim ama sizinki peynirsizmiş, olsun.Helva olsun.süper...

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık enfes öpüyorum.

mine dedi ki...

offf akşam akşam helva kavurasım geldi ya ellerine sağlık

Duygu dedi ki...

Cok guzel bir fikir. Mutlaka deneyecegim ben de.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...