2 Nisan 2012 Pazartesi

Kabaklı Börek

Herkese merhaba...

Bu gün sizlere yapılışı değişik bir böreğim var. Farklı bir şeyler arayanlara tavsiye ederim :)


Malzemeler

2 adet kabak
2 adet yufka
2 yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2-3 dal taze soğan
1 adet havuç
Yarım demet dereotu
Tuz, karabiber

Öncelikle kabakları rendeleyip suyunu süzdürüyoruz. Diğer bir tarafta yufkaları yaklaşık 1cm genişliğinde doğruyoruz. Ayrıca havucu ve peyniri rendeleyip, dereotunu da kıyarak hazırlıyoruz.

Bir karıştırma kabında önce sıvı malzemeleri karıştırıyoruz. Daha sonra yufka hariç diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz. En son olarak yufkaları da ekleyip iyice harmanlıyoruz.

Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serip karışımı döküyoruz. Dilerseniz üzerine de pul biber serpebilirsiniz.

Önceden 170 - 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişiriyoruz. Kabak sulu olduğundan yavaş pişiyor.

Afiyetle...

3 yorum:

sevda dedi ki...

nefis olmuş canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika olmuş sevgiler.

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık.Çok güzel bir tarif not aldım.Ben kabağı çok seviyorum.Sevgiler:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...