İşte size her daim herkesin severek yiyeceği hafif bit tatlı. Resim güzel çıkmadı ama tadı nefisti :)
Hamuru için;
3 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr margarin
1 tatlı kaşığı bal
Elmalı harç için;
3 adet yeşil elma
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
1 kahve fincanı süt
Öncelikle elmalı harcı hazırlamak için elmaları soyup dörde bölün ve çekirdeklerini temizleyin. Tüm malzemeyi bir tencereye koyup kısık ateşte 25 dk pişirin ve püre haline getirin.
Hamuru yapmak için bir karıştırma kabında tüm malzemeyi karıştırın. Üzerine nemli bez örterek buzdolabında 10 dk dinlendirin. Dinlenen hamurunuzdan yaklaşık 1/3'ini üzeri için ayırın. Tartınızı yapacağınız kalıbınızı yağlayın ve hamurun 2/3'sini tabana yayın. Bu işlemi elinizle kolaylıkla yapabilirsiniz. Kalıbın kenarlarına da 1 cm kadar hamuru yapıştırın.
Yaydığınız hamurun üzerine elmalı harcınızı koyun. Önceden ayırdığınız hamuru da üzerine kafes şeklinde kapatın. Son olarak üzerine bir fırça yardımıyla süt sürün.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı olana kadar pişirin. 10 dakika dinlendirin ve ılık olarak servis yapın. İsterseniz yanına bir top vanilyalı dondurma da koyabilirsiniz.
Afiyetle...
6 yorum:
elmalı herşeyi çok severim.tart da harika görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Canım elmalı olupta tadının kötü olması mümkünmü
ellerine sağlık mutlu haftalar öpüyorum.
Ayyy çok güzel görünüyor.Ben çok severim elmalı yapılan bütün şeyleri.
sevgiler;
RESİM GÜZEL ÇIKMAMIŞ DİYORSUN AMA BENCE RESŞMDE ÇOK GÜZEL ÇIKMIŞ.. ELELRİNE SAĞLIK ELMALI LEZZETLERİ ÇOK SEVİYORUM..
SEVGİLERİMLE..
bence de resim de güzel tadı zaten eminim çok güzeldir ellerine sağlık
Elmalı tatlılara bayılırım nefis olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
Yorum Gönder