20 Nisan 2011 Çarşamba

Hardallı Lavaş

 
Size çok lezzetli bir tarifim var. Neyle isterseniz onunla yiyin et, tavuk, peynir... Her şeye yakışıyor, nefis oluyor nefisssss :)))


Malzemeler

200 gr un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tane hardal (siyah olursa daha iyi olur ama bulamazsanız sarı da olur)
2 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz

Öncelikle tane hardalı havanda dövüyoruz. sonra bir tencereye suyu, dövülmüş hardalı, hardalı, tuzu ve yağı koyup kaynatıyoruz. Kaynadığı anda hardalın kokusunun uçmaması için hemen altını kapatmanız gerekiyor. Unu kaynamış suyumuza ekleyip, yapışması durup toparlanana kadar karıştırıyoruz.



Hamurumuz olunca bir streç film ile sarıp soğuyana kadar bekliyoruz.

Hamur soğuyunca yaklaşık yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, unla açıyoruz. Yağsız sıcak tavada, yüksek ateşte, altın rengi olana kadar yaklaşık 50 saniye kadar bir yüzünü, 50 saniye diğer yüzünü pişiriyoruz. Bu lavaş pişerken yufka gibi göz göz olmuyor, bu sizi yanıltmasın. Çok uzun pişmesi ise sert olmasına sebep oluyor.

Tavadan aldıktan sonra üzerine fırça ile eritilmiş tereyağı sürüp servis yapabilirsiniz.

Afiyetle...


3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

ben yanında bir şey istemeden yerim canım.gerçekten çok güzel görünüyor lavaşlar.ellerine sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Canım süper ellerine sağlık olsada yesem öpüyorum.

Özgen dedi ki...

Eline sağlık değişik bir pişirme yöntemi merak ettim arkadaşı sevgiler...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...