22 Nisan 2011 Cuma

Saray Yumurtası


Bu günkü tarifim pazar kahvaltıları için ideal :)

Bu yumurta tarifi adından da belli olduğu gibi Osmanlı mutfağından. Ne kadar doğrudur bilemiyorum ama saraya aşçı alınacağı zaman bu yumurta yaptırılırmış, sınav amaçlı :)

Ama hakikaten yerken aldığınız tat kendinizi sultan gibi hissettiriyor. Ben sizin için bir ekmek bandırdım hemen sarısına :))) Bakalım sizde beğenecek misiniz?


Malzemeler (4 kişilik)

4 adet oda sıcaklığında yumurta
2 adet orta boy soğan
1 adet çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tereyağı
Tuz

Tereyağını kısık ateşte, yakmadan ısıtın. Bu tarif için tereyağını bol kullanmanızı öneririm. Kabuk tarçını 2-3 parçaya bölüp yağın içine atın. Çok kısık ateşte (yağ köpürmemeli) tarçınla beraber yağ yaklaşık 10 dk. bekleyecek. Eğer yağ köpürürse altını kapatabilirsiniz. Burada amaç tarçının kokusunun yağa geçmesi.

Soğanları ince ince piyazlık doğrayın ve şeker ile beraber bir kapta karıştırıp tavaya yayın. Orta ateşte yağı köpürtmeden arada karıştırarak soğanları iyice öldürün. Tuzunu ekleyin. Soğanlar iyice yumuşayınca tarçınları tavadan çıkartın.

Yumurtaları kırıp kısık ateşte yavaş yavaş üzerini kapatmadan pişirmeye başlıyoruz. Bu sırada arada bir yanlardan tereyağını kaşıkla alıp üzerine döküyoruz. Beyazı tam pişip, sarısı ekmek bandırma kıvamına gelince yumurtanız pişmiş demektir.

Afiyetle...


4 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ben resme bakarkende kendimi sultan gibi hissettim ellerine sağlık öpüyorum.

mutfagabuyrun dedi ki...

ismine yakışır bir tarif olmuş canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.

Unknown dedi ki...

Bende bendee o sarısına ekmek bandırmak istiyorum.
Nefis görünüyor canım yaa..
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.

Özgen dedi ki...

Harika bir tarif ellerinize sağlık sevgilerimle...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...