29 Nisan 2011 Cuma

Tavuklu Makarna Salatası ve Dahası :)


Bu gün bloga girilecek çok şeyim var :)
Nereden başlasam =)

Bu gün benim ve ailem için önemli günlerden biri. Benim hayatta olma sebebim, canım, birtanecik anneciğimin doğum günü!!!! Ne yazık ki beraber olamayacağız ama üzülmüyorum bu duruma. Kendisi 30 seneden fazladır çalışıyordu ve yine bu gün itibariyle tam 1 yıldır emekli. Babacığımla beraber onca yıl hayalini kurdukları şeyi yapıyorlar şimdi. Sakin ve çok güzel bir yer olan Anamur'da ki yazlığımızdalar. Biraz önce konuştum; yemyeşil bahçe içinde kuş cıvıltılarıyla kahvaltı ediyorlarmış :))) Beraber olamasak da onların yıllarca bekledikleri bu hayalin gerçekliğinde olmaları beni çok mutlu ediyor.

Canım anneciğim doğum günün kutlu olsun, çok çok mutlu bir yıl dilerim sana. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin, uzun ömürler versin inşallah! Seni de babamı da çok seviyorum!

İşte size doğum günü çocuğunun resmi! Yaşını söylemiyorum, siz maşallah deyin yeter! =)



Evettttt! Gelelim tarife...

Bu tarifim de bu güne yakışır özel bir tarif. Çünkü minik oğlum Tayfun'un eseri. Biz annelerin kendine ait özel bir şeyi olamaz, herkes bilir :) Blogumda sadece bana ait olamaz :) Tayfun ben bu blog olayına girdim gireli çok meraklı! En sonunda internetten bir araştırma yapıp, kendince bir tarif bulmuş. Biraz değişiklik ile dün mutfağa girdik beraber. Ben sadece temel şeylerde ve süslemede birazcık yardım ettim, yemek tamamiyle onun eseri :)

Giydi önlüğü, taktı aşçı kepini ve kendi değimiyle minik master chef oldu :) Sıvadı kolları ve bizim için işte bunu yaptı. Çok da lezzetliydi, herkes ikişer, üçer tabak yedi. Bizimkinin havasından da geçilmiyordu tabi. Mutfağın yemek yapımı bittikten sonraki durumunu ise ne siz sorun ne ben söyleyeyim :) Bir nevi atom bombası düştü ama olsun bizimkinin neşesine değerdi. Ayy.. ne çok konuştum, buyrun tarife...


Malzemeler

1 adet bütün tavuk
1 paket makarna
2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı mayonez
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı mısır
3-4 yaprak marul (ben çin marulu kullandım)
2-3 adet taze soğanın yeşil kısmı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz

Tavuğu biraz su ile haşlayıp soğumaya bırakın.  Tavuklar soğuyunca kemik ve derilerinden ayırıp küçük parçalar halinde elinizle didin. Bu didme işleminde bizim küçük master chef çok başarılıydı ama malzemeden o kadar çok çaldı ki tutmasam sadece makarna salatası yiyecektik :) Aynı anda makarnayı da haşlayın ve süzün. Hazır olan makarnayı zeytin yağını biraz ısıtıp yağlayın.

Mikser ile yoğurdu ve mayonezi çırpın. Bu çırpma esnasında mutfak ilk yaralılarını verdi :) Dolaplar duvarlar mayonez ve yoğurttan nasibini aldı. O yüzden tavsiyem siz de çocuğunuzla yapıyorsanız 2 ölçü ile başlayın, malum yolda eksilen oluyor :))

Geniş bir karıştırma kabına makarnayı, tavuğu, bezelye, mısır, kıyılmış dereotu, maydanoz, mayonez ve yoğurt karışımının yarısı, karabiber ve tuzu koyup karıştırın.

Hazırladığınız salatayı büyük bir servis tabağına alın, üzerine ayırdığınız mayonez yoğurt sosu dökün ve istediğiniz gibi şekil verin. Biz bir gemi yaptık. İnce kıyılmış marul ve taze soğanın yeşil kısımlarını etrafına yaydık, onlar dalgalar ve geminin çıkarttığı köpükler oldu. Çöp şişe salam dilimleri takarak yelkenleri yaptık. Ortadaki direğe sucuktan bayrak :) Bütün direklerin arasına da maydanoz saplarından yelkenlerin iplerini yaptık. Bir dilim limona kürdanlar saplayarak da dümeni hazırladık.

Minik master chefimin ellerine sağlık, devamı kesinlikle gelecek, bekleyin :))




Bir de okul için kuş evi yaptık dün. Daha doğrusu babası ve kendi yaptılar :) Okuldaki etkinliğimizde tüm sınıf kuş evi ve masaları yaptı. Henüz asılmış halini çekemedim çünkü görevli bizden sonra asacaktı ama yine de sizinle 3 oda bir salon kuş villamızın resmini paylaşmak istedim :)



Benim oğlum niye suratsız yaa.. :)) Aslında çok şirin ve güler yüzlüdür ama adamı resim çekerken güldüremiyorum, pek ciddi :)

İşte böyle canlarım, çok yoğun bir gün oldu, bir sürü şey anlattım size :) Ne yapıyım güzel bir şeyler olunca dayanamıyorum, hemen sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Mutlu hafta sonları.....

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

canım benim yaaa.yazını büyük bir zevkle okudum.öncelikle anneciğinin doğum günü kutlu olsun.maşallah diyelim nazar değmesin.oğluna gelince hiçte suratsız değil.yerim ben oonu maşallah.önlükte pek yakışmış.yemeğinizde süper olmuş bu arada ellerinize sağlık.öpüyorum canım.

Aycan dedi ki...

Ayyy anneciğinin doğum günü kutlu olsun.Nice güzel yıllar diliyorum.

Oğlunda harkulade bir salata yapmış.


Sevgiler;

Daçe dedi ki...

bayaa gemi olmuş bu :) ben hemen teyzemi arayayım ders sınav arasında ancak vakit oluyor..

çeşnici Handan dedi ki...

Anneciğinin doğum gününü kutlarım. Maşallah ne kadar da güzel bir annen var. Sağlıklı ve mutlu bir yaş dilerim. Salata nefis olmuş afiyetler olsun.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...