Size bugün değişik bir tarifim var! Türkiye'de pek bilinmeyen bir yemek. Tatar mutfağından kendileri. Asya genelinde yiyebileceğiniz bir tat. Aman parmaklara dikkat :))))
Malzemeler (4 Kişilik)
Hamuru için;
250 gr un
1 paket maya
1 tatlı kaşığı şeker
Su
Tuz
İçi için;
200 gr yağlı kıyma
2 orta boy soğan
Tuz
Karabiber
Kızartmak için ayçiçek yağı
Sosu için;
1 paket krema
2 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı hardal
1/4 demet ince kıyılmış dereotu
tuz
Tüm hamur malzemelerini karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurunuzu mayalanması için en az yarım saat bekletin.
Bu sırada bir kaba kıymayı, piyazlık (yarım ay şeklinde) doğranmış soğanı, tuz ve karabiberi koyup karıştırın.
Hamurunuz mayalanınca yumurta büyüklüğünde parçalara bölün ve çok ince açın. Her parça yaklaşık 12-13 cm çapında dairelerden oluşacak. Etinizi de çıkan hamur sayısı kadar bölün.
Daire şeklindeki hamurunuzun ortasına etinizi koyun ve resimdeki gibi bir taraftan başlayarak büzerek yapıştırın. Ortası 1 liradan biraz daha büyük olacak şekilde açık kalacak.
Geniş ve derin bir tavaya kızartma yapacak gibi ayçiçek yağını bolca koyun ve iyice kızdırın. Ateşi orta ateşe ayarlayın ve bilişlerinizi kızartmaya başlayın.
Burada önemli olan önce açık olan kısım aşağıda olacak şekilde tavaya koyuyorsunuz. Merak etmeyin soğanları piyazlık doğradığımız için etler düşmüyor :) Açık olan kısım kızarınca çevirip altını kızartmaya devam ediyorsunuz. Altı da güzelce kızarınca bir kez daha açık kısım aşağıya gelecek şekilde çeviriyorsunuz. Yaklaşık 2-3 dakika daha bu şekilde kızarttıktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.
Onlar kızarırken bu arada sizde bir kaba tüm sos malzemelerini koyup karıştırın.
Bilişleri sıcak sıcak tüketmelisiniz. Yerken ortasına sosunu döküp öyle yemenizi tavsiye ederim.
Afiyetle...
6 yorum:
Canım lezzeti görüntüsünden belli ellerine sağlık tabağı alıp kaçıyorum öptüm.
şekline bayıldım eminim tadıda güzeldir ellerine sağlık canım
Ne kadar güzel görünüyor öyle.Ellerine sağlık canım.Nefissssss
acaba bunun peynirlisi olurmu canım.kıyma ve yağ birarada yeme imkanın olmuyo benim.sağlık sorunlarından dolayı.ama görüntüsü çok güzel.ellerine sağlık.öpüyorum.
Ben geceleri blogları gezmemeliyim.
İnan çok canım çekti. Malzemelerden belli ortaya lezzetli birşey çıktığı..
Ellerine sağlık canım
Öpüyorum.
HAMUR İŞİNİ ÇOK SEVİYORUM AMA MAYALI HAMURLARI PEK DENK DÜŞÜREMİYORUM BEN ÇO SIKILIYORUM BEKLERKEN KABARMASINI:((BU YÜZDEN BİRİ YAPACAK BEN YİYCEM HEHE:))BİR TANE ALDIM KAÇTIM:))
SEVGİLERİMLE ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
Yorum Gönder