2 Mayıs 2011 Pazartesi

Kaşık Pastası

Sizlere kolay ve çok lezzetli bir pastam var bugün. Pasta demek yetmez aslında, ister pasta ister dondurma :)


Malzemeler

2,5 su bardağı süt
400 gr bebe bisküvisi
2 poşet kremşanti
1 poşet çikolata sosu
İçi için yaban mersini, kuru kayısı, kuru üzüm, ceviz... Siz ne seviyorsanız! :)

Öncelikle bir karıştırma kabında süt, kremşanti ve bebe bisküvisini mikserle çırpın. İsterseniz böyle sade yada kuru meyve ve yemişler ekleyerek tüketebilirsiniz.

Hazır olan karışımınızı bir kalıba dökün ve sertleşmesi için dolaba koyun. Yaz aylarında aynı şekilde dondurma da yapabilirsiniz. Onun için kalıba koymadan önce yapışmaması için kalıba streç film yayın ve buzluğa atın.

Servis yapmadan önce geniş bir tabağa çıkartın. Bir paket çikolata sosu 1 su bardağı su ile pişirin ve üzerine yayarak dökün. Sosu süt yerine, su ile pişirmenizi daha koyu kıvamlı ve parlak olacağı için tavsiye ederim.

Herkesin pasta olarak kışın, dondurma olarak yazın severek yediği tatlımız işte bu kadar basit. :)

Afiyetle...

6 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

TAM YAZ TATLISI OLMUŞ CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.HARİKA.ÖPÜYORUM.

İnci Yemek dedi ki...

Ellerine sağlık canım,malzemelere bakılırsa nefis ve pratik bir tatlı olmuş sunum da güzel:))
mutlu haftalar dilerim öpüyorum...

Unknown dedi ki...

Ohhh soğuk soğuk nasıl güzel olur.
Ellerine sağlık canım.
İyi haftalar.
Öpüyorum.

Unknown dedi ki...

Canım yaz geliyor artık parfelere ve sütlü tatlı
lara başlamak lazım.Ellerine sağlık öpüyorum.

keskinli dedi ki...

kasik kasik daldir ye yani :)) ellerine saglik enfes olmus sevgiler ...

Unknown dedi ki...

ben bir kaşık rica edeyim o zaman şöyle kenarından başlayayım yemeye ellerine sağlık

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...