27 Mayıs 2011 Cuma

Lezzet Topları


 
Bir şey soracağım size; bir hafta 7 gün diye bizi kandırıyorlar galiba. Ben bir pazartesiyi biliyorum birde cuma. Hafta sonunu zaten sayma, bir saat gibi geçiyor. Size de böyle oluyor mu? 7 gün 24 saat bana yetmiyor.

Bugün ki tatlım bir çok lezzetin buluşması diyebilirim. Yerken kuru meyvelerin, baharatların ve çikolatanın tadının karışımı enfes oluyor.


Malzemeler

1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker
150 gr eritilmiş margarin
2,5 çay bardağı un
1 çay bardağı kırılmış ceviz içi
2 su bardağı mısır gevreği
4 adet kuru kayısı
3 adet kuru incir
1 paket kakaolu puding
2 su bardağı süt
Hindistan cevizi

Zencefil, tarçın, şeker ve margarini bir kapta karıştırıyoruz. Mısır gevreğini robotta çekip, un haline getiriyoruz. Un, ceviz, mısır gevreği ve küp küp doğranmış kayısı ve incirleri de ekleyip iyice karıştırarak hamur elde ediyoruz.

Hazırladığımız hamuru dikdörtgen, yaklaşık 15x25 cm boyutlarında yağladığımız bir kalıba döküp 150 derecede 30 dakika kadar pişiriyoruz.

Bu arada pudingi 2 su bardağı süt ile pişiriyoruz. Puding pişip, oda sıcaklığına geldikten sonra mikserle 3 dakika çırpıyoruz.

Pişen kekimizi biraz soğuduktan sonra yine rondodan geçirip un gibi yapıyor ve pudingimizin içine katıp, her iki malzeme birbirine girene kadar karıştırıyoruz.

Karışımı bir kalıba veya streç filme döküp dolapta soğutuyoruz. Soğuduktan sonra isterseniz bu şekilde dilimleyerek de yiyebilirsiniz.

İyice soğuyup, sertleştikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz. Bir tabağa döktüğümüz hindistan cevizinin içinde hazırladığımız topları yuvarlayarak etrafının kaplanmasını sağlıyoruz.

Yerken tüm lezzetleri alabileceğiniz hoş bir tatlı. :)

Afiyetle...

3 yorum:

derya dedi ki...

Aynen canım bende öyleyim Pazartesiden sonra haf
ta yok:)))Ellerine sağlık toplar enfes öpüyorum.

Unknown dedi ki...

inan bana günler geçmiyor:(( belkide gğn sayıp hasret çektiğimizden özlem duydugumuzdan tezkere bekler gibi eşimizi babamızı bekliyoruz ha ayın bugününde gelecek ha su kadar gün kaldı deyip malesef bana ne günler nede saatler geçmiyor:((topların enfes görünüyor hem pratik hemde leziz oluyorlar tam misafirlikler bence bizler cocuklu kadınlarız ben nerde bni oyalamıycak bi tarif onu yapıyorum hep napayım:((ellerine sağlık canım..
sevgilerimle..

çeşnici Handan dedi ki...

Harika olmuş bunlar ellerine sağlık canım afiyetler olsun. Güzel bir hafta dilerim.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...